pondelok 1. augusta 2011

Tip pre štíhle telo: Skryte kilá topánkami




Ono sa to ľahko povie – si nízka, obuj si topánky na vysokom podpätku. V skutočnosti to také jednoduché nie je. Vyšší podpätok sotva sám zaručí, že budete pôsobiť štíhlejšie a vyššie. Stačí si spomenúť na zašlú éru Spice Girls a trend, ktorý pred rokmi dievčence priniesli – podivnú hybridnú obuv s masívnou platformou. 

Nohy v nej vyzerali ako klátiky, ale aj tak sme sandálky a tenisky tohto typu nosievali, pretože to bolo „cool“.
Nechajme Spajsky odpočívať v prepadlisku módnych dejín a pozrime sa radšej na tipy, ktoré vážne fungujú, ak chcete vďaka topánkam vyzerať chudšie.

Ostrá vs. oblá špička

Nohu krásne predĺži a zoštíhli ostrá špička. Vyskúšajte si pri nákupe obuvi podobný pár s ostrou, potom okrúhlou špičkou a samy uvidíte, aký je to napohľad rozdiel!

Odložte huňaté čižmičky

Ešte aj dnes sem-tam nájdete v letných uliciach dámy, ktoré ostali zaseknuté v minulých sezónach a nechcú si vyzuť huňaté či štrikované čižmičky do polovice členkov. Vyzerajú pohodlne, ale prečo do nich baliť nohu v lete a pridávať jej dvojnásobok skutočného objemu?!

Tón v tóne

Ak ste sa doteraz vyhýbali farebným pančuškám, lebo rozširujú, je to zbytočné zavrhnutie celkom variabilného trendu. Pokiaľ sa vám podarí zachovať tón v tóne (alebo aspoň príbuzné tóny) topánok a pančušiek, nohy krásne predĺžite a zoštíhlite. Popri čiernej sa nebojte vyskúšať módnu elektrickú modrú či odvážnu červenú.

Čo doplnky na topánkach? 

Topánky zdobené okrasnými prackami, strapcami či korálikmi v oblasti členkov nepekne rozširujú. Vhodnejšie sú ozdoby subtílnejších tvarov. Vhodným príkladom je večerná obuv s drobnými štrasovými kamienkami. Noha v nich vyzerá jemnejšie a tenšie.

Otvorte sa! 

V lete si môžete dovoliť otvorenú obuv – či už s otvorenou pätou alebo špičkou, vždy v nich noha pôsobí štíhlejšie ako v uzavretej topánke. Dámam, ktoré z princípu neznášajú podpätky, odporúčame ako alternatívu k balerínkam pohodlné nízke sandále. Uprednostnite tenšie remienky, hrubé by nohu opticky prepolili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára