piatok 12. augusta 2011

Umelé nechty: poškodzuje ich nosenie vaše vlastné nechty?




Čím ďalej viac žien teraz nosí umelé akrylové nechty - sú pekné a ľahko sa udržujú. Aký ale majú vplyv na vaše vlastné nechty? Netrpia pod nánosom akrylovej hmoty?

Nebezpečenstvo infekcie

Všeobecne sa dá povedať, že umelé nechty samy o sebe sú bezpečné a vašim vlastným nechtom neubližujú. Avšak ich nosenie môže vyústiť v nepríjemnú nechtovú infekciu.

Niekedy sa stáva, že sa akryl poškodí a medzi umelým a prírodným nechtom vznikne medzera. Tá je ideálnym miestom pre baktérie a huby, je totiž vlhká a teplá. Rovnako tak sa infekcia môže rozšíriť, ak je necht na mieste dlhšie, ako má byť. Veľký pozor si dávajte aj v nechtovom štúdiu - ak nepoužívajú čisté nástroje, je zanesenie infekcie veľmi pravdepodobne.

Ak sa necht nakazí infekciou, postupne hrubne. Tiež môže meniť farbu a objaví sa na ňom žlté, zelené, hnedé alebo čierne škvrny. Pri pokročilej infekcii sa necht môže dokonca oddeliť od lôžka. Lenže ak nosíte umelé nechty, často ani infekcii nezaregistrujete jednoducho preto, že ju pod nánosom akrylu nevidíte.

Alergická reakcia

Zriedkavo sa objavuje aj alergická reakcia na niektoré zložky akrylového nechtu. Tá sa spravidla prejavuje sčervenaním a pálením kože okolo nechta. Ak tieto ťažkosti pretrvávajú, poraďte sa s dermatológom a zvážte odstránenie umelých nechtov.

Najlepšie predídete infekciu tak, že si starostlivo vyberiete nechtový salón. Choďte len do licencovaných salónov, ktorých pracovníci sa môžu preukázať certifikátom o absolvovaní kurzu. Zhodnoťte úroveň hygieny na pracovisku: umývajú si pracovníci ruky, používajú sterilizované nástroje?

Dôležité je, aby každá zákazníčka dostala vlastnú pilník a ďalšie potreby. Ak pracovníčka používajú jeden pilník pre viac zákazníkov, bez váhania sa presuňte do iného salónu. Miestnosť by mala byť dobre vetraná a nemali by v nej byť silne cítiť výpary.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára