utorok 9. augusta 2011

Aký tvar nechtov si mám vybrať?




Nechty sú našou vizitkou, preto ich musíme udržiavať zdravé a krásne. Rozdiel nerobí len lak na nechty, ale aj tvar nechtov. Ak si neviete rady, mrknite na tieto rady a inšpirujte sa.

Aj keď výber tvaru nechtov závisí i na našom štýle, stále sú tu fakty, ktoré by mala poznať každá žena. Naše nechty sú symbolom krásy a ženskosti. Rutinnej starostlivosti je jedna z najdôležitejších vecí, na ktorú by ste nemali zabúdať.

Všetky ženy by radi mali nádherne vyzerajúce ruky s jemnými prstami a dokonalými nechty. Nikto nie je dokonalý! Stačí len, aby ste vedela, aký tvar a veľkosť nechtov sa hodí k farbám.

Správne zvolený tvar nechtov vám pomôže nielen získať elegantný pohľad na vaše ruky, ale môže zvýšiť aj sebavedomie. Takže vždy si starostlivo rozmyslite, akého trendu sa budete držať. Trend "netrend"-držte sa vždy svojho názoru a výsledok bude úžasný!

V podstate existujú štyri hlavné tvary nechtov: okrúhle, štvorcové, oválne (mandľové) alebo lomené. Každý z týchto tvarov sa hodí na iný prst. Môžete nájsť pár podobností, ale nechty sú ako odtlačky prstov: každý ich má iné. Je veľmi ťažké nájsť osoby s rovnakými nechty. Necht rozdeľujeme na dve základné časti, ktoré by ste mali vziať do úvahy pri výbere správneho tvaru. Tou prvej časti nechtu je nechtové lôžko a druhou časťou je lunula alebo "mesiac", ktorý je viditeľnou časťou nechtového lôžka.

Nechtové lôžko má rôzny tvar-preto má každý iné nechty. Lunula je jedna z vecí, ktorú musíme zvážiť pri výbere tvaru. Existuje jednoduché pravidlo, ktorým je dobré sa riadiť. Lunulu by ste mali brať ako referenčný bod. Ak je guľatá, tak by tvar vašich nechtov mal byť guľatý, naopak, ak je štvorcová, tak je najlepšou voľbou štvorcový tvar.

Tvar nechtov voľte podľa nechtového lôžka alebo podľa veľkosti prstov.

Riaďte podľa nechtového lôžka-ak ho máte širšie a kratšie, potom najlepším tvarom bude štvorec. Ale uistite sa, že hrany budú zaguľatené. Tento tvar sa tiež hodí pre dlhé a veľké nechtové lôžko. Tvar by mal byť zvolený úmerne k dĺžke nechtového lôžka

Ženy s oválnymi nechtovými lôžkami majú o jednu starosť menej-hodí sa k nim totiž každý tvar. .

Najlepší tvar nechtov môžete nájsť na základe tvaru a veľkosti prstov.

Štvorec

Štvorcový tvar vyzerá dobre na dlhých, úzkych prstoch. Ženy majúce malé ruky sa môžu spoľahnúť, že ich nechty budú vyzerať božsky. Ak máte nechty s rôznymi tvarmi, potom nezúfajte-štvorec vás opäť zachráni.

Kruh

Ak máte krátke nechty, stavte na guľatý tvar.

Ovál

Oválny tvar je vhodný pre všetky nechty. Ak sa vám nechce pátrať, tak oválny tvar je trefou do čierneho!

Štvorec + ovál

Pre tých náročnejších je tu aj mix dvoch tvarov. Krátke široké prsty alebo naopak veľké a dlhé prsty si môžu hovieť v tomto "štvorca-oválnom" tvaru. Pomôcka pre širšie nechty: mali by ste sledovať prirodzenú líniu nechtov a udržať je krátke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára