streda 10. augusta 2011

Tipy pre žiarivé nechty


Tohtoročné trendy diktujú lesklé a trblietavé nechty, hitom je zlatá, strieborná a bronzová farba vo všetkých možných odtieňoch. Veľmi módne sú laky na nechty s ligotavými čiastočkami, ktoré sa aplikujú priamo na nechty alebo na ďalšiu vrstvu laku.

Manikúra – v krátkosti

Skôr ako začnete riešiť lesk a farbu vašich nechtov, je potrebné sústrediť sa na starostlivosť o ne. Či už nosíte krátke alebo dlhé nechty, starostlivosť začína umytím rúk. Keď sa utierate uterákom, tak zatláčajte kožtičku ku koreňu nechta, pri nanášaní krému sa ho snažte dostať aj pod nechty – a manikúra je spolovice hotová! Druhá polovica sa vykonáva raz do týždňa a nebude vám trvať dlhšie ako 30 minút. Po dlhom kúpeli, alebo aspoň namočení prstov do teplej vody, kožtička okolo nechtov zmäkne a vy ju ľahko zatlačíte drevenou tyčinkou alebo uterákom. Kožtičku nikdy nestrihajte, pretože by ste ju mohli poraniť, a je tu aj riziko infekcie.

Kožtička je vlastne „tmelom“ medzi kožou prstov a nechtami, je zábranou proti prenikaniu baktérií. V našich obchodoch nájdete výrobky s obsahom rôznych olejov, ktoré dokážu zaistiť pružnosť nechtovej kožtičky.
Nasleduje nanesenie krému na ruky. Hydratované a pružné nechty sa ľahko skracujú, bez toho, aby sa pritom lámali. Pilníček používajte až potom, keď si znovu umyjete a usušíte ruky, a to od kraja do stredu nechta.

Nechty môžete nakoniec ešte vyleštiť „leštičkou na nechty“, a máte lesk aj bez laku. Ak si radšej vyberiete lak na nechty, musíte mať istotu, že nechty sú suché, bez ohľadu na to, aký kvalitný lak používate. Lak na nechty, aplikovaný na mokré alebo čerstvo nakrémované nechty, sa po niekoľkých hodinách odlúpne.

Máte s nechtami problémy?

Ak sa vám nechty lámu, používajte posilňujúci lak, ktorý môžete aplikovať aj ako podkladovú vrstvu pod iný lak. Okrem iného obsahuje keratín, ten posilňuje nechty a robí ich pružnejšími. Pokiaľ sa vám nechty budú lámať aj naďalej, je to signál, že potrebujú zvláštnu starostlivosť s olejmi alebo krémami, ktoré obsahujú aminokyseliny, ceramidy a vápnik. Dôležité je, aby ste si pri bežnej práci so saponátmi a čistiacimi prostriedkami (pranie, umývanie riadu) chránili ruky gumenými rukavicami.

Lakovanie nechtov

Najprv dobre potraste fľaštičku, aby sa pigmenty náležite premiešali s lakom. Potom nechajte stiecť prebytok laku zo štetca, pretože príliš hrubá vrstva laku nie je pekná. Začnite lakovať uprostred nechta a pokračujte k okraju. Ak nemáte ideálny oválny tvar nechtov, lakujte len strednú časť nechta a strany nechajte nenalakované. Aby ste získali jednotnú farbu, natrite si postupne dve alebo aj tri vrstvy laku, vždy v päťminútových odstupoch, aby predchádzajúca vrstva stihla uschnúť. V širokej ponuke nechtových lakov nájdete aj rýchloschnúce. Na zvýšenie lesku môžete ako poslednú vrstvu použiť bezfarebný lak. Keď omylom nanesiete trochu laku aj na kožu v okolí nechtov, odstránite ho vatovou tyčinkou namočenou v odlakovači.

Odstránenie laku na nechty

Odlakovače na nechty obsahujú rozpúšťadlá, ktoré spôsobujú nadmerné vysychanie nechtov. Vyberajte si preto radšej tie najkvalitnejšie odlakovače a nechty nezaťažujte príliš často. Na posilnenie a ochranu nechtov pôsobí blahodarne terapia s olivovým alebo ricínovým olejom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára