utorok 9. augusta 2011

Dole bez



Konečne nadišiel čas odhaliť nohy v krásnych letných sandálkach.

Relaxačný kúpeľ

Vlažný uvoľňujúci kúpeľ by mal byť pravidlom pri starostlivosti o nohy, aby sme odstránili drsnú kožu na chodidlách. Voda by nemala presiahnuť teplotu 38 stupňov a samotné čľapkanie by malo trvať okolo 10 minút. Naopak, dlhší kúpeľ by nepriniesol osoh, ale vysušenejšiu pokožku. Do vody môžeme pridať rôzne soli alebo oleje, ktoré nohy osviežia a zjemnia pokožku.

Vymeň starú za novú

Pri odstránení zrohovatenej pokožky si môžeme pomôcť pevným froté uterákom, špeciálnym pilníkom na päty alebo pemzou. Aj tu platí, že menej je viac. Ak by sme to prehnali, môže sa stať, že odstránime priveľa kože a budeme mať bolesti pri našľapovaní.

Dôležitá výživa

Na záver si do nôh vymasíruj výživný olej alebo krém určený špeciálne na nohy. Niektoré výrobky obsahujú kyselinu salicylovú, ktorá eliminuje zrohovatenie kože. Ak máš veľmi suchú a namáhanú pokožku nanes si na nohy špeciálnu kúru a nechaj ju pôsobiť pekne v teple bavlnených ponožiek.

Pilníkové finále

Zabudnúť by sme nemali ani na nechty a nechtovú kožu. Tú ošetríme nechtovým olejom alebo špeciálnou ceruzkou na nechtovú kožu a opatrne ju zatlačíme. Nikdy by sme ju nemali strihať, pretože chráni necht pred baktériami. nechty sa odporúča skrátiť klieštikmi, tak aby nevzniky na krajoch ostré hrany, ktoré môžu spôsobovať bolesť. Dotvarovať a uhladiť okraj môžeme najlepšie skleneným pilníkom, ktorý zabráni štiepeniu nechta.

Pestrosť je v trende

* Prvý lak na nechty prišiel na svet iba náhodou v roku 1925 ako vedľajší produkt automobilového priemyslu. Ujal sa! Aj preto máme dnes na výber širokú škálu farieb od výmyslu sveta. Toto leto sa nosia výrazné odtiene od žltej, cez magentu, pomarančovú, červenú až po zelenú a fialovú.
* Pred samotným lakovaním sa uistime, že na povrchu nechtu nezostali žiadne mastné stopy po kréme a iných výživných prípravkoch. Pre istotu ich ošetrime odlakovačom.
* Alfou a omegou trvanlivosti laku na nechte je podkladový lak, ktorý predĺži životnosť a olupovanie. Pri výrazných sýtych odtieňoch sa odporúča hneď z niekoľkých dôvodov. Vyplní na nechte nerovnosti a vyhladí jeho povrch a následná vrstva farebného laku vyzerá dokonalejšie. Zároveň neriskujeme, že vám bez priehľadnej medzivrstvy zafarbí necht na čas neurčitý.
* Sveté a pastelové odtiene, ktoré pristanú opálenej pokožke, stačí nanášať v jednej vrstve. naopak výrazné farby dosiahnu svoj konečný tón až po druhom nanesení.
*Kto má lámavé a slabé nechty, mal by siahnuť po špeciálnych výrobkoch určených na daný problém. Bieliace laky, posilňovače, vitamínové kúry a iné špeciálne produkty má v ponuke hneď niekoľko značiek, napríklad Maybelline, Mavala, Rimmel či Astor.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára