nedeľa 14. augusta 2011

Francúzska manikúra lepšie a ľahšie




Ak radšej volíte zdobenie pred francúzskou manikúrou z dôvodu obtiažnosti maľovanie presného a nerozpitého oblúčika, je tento článok určený práve Vám.

Dobre namaľovaná francúzska manikúra je nočnou morou mnohých začínajúcich i skúsených nechtových dizajnérok.

Kvalitný dizajn (alebo naopak nekvalitné) vynikne na takto modelovaných nechtoch najviac. Prezradím Vám 5 základných tipov, ktoré Vám pomôžu naniesť francúzsku manikúru lepšie a ľahšie.

Nemalujte fr. manikúru na výpotok, línie úsmevu v ňom najviac kĺže a rozpíja sa. Podkladová báza nie je vhodná pre maľovanie ani po zotretí výpotku. Je veľmi tenká a vpíja sa do nechtu. Takto pripravený podklad je hrboľatý a preto málo vhodný pre maľovanie ostré línie.

Pri aplikácii fr. oblúčika na obrúsený necht dbajte na dohlazení podklade jemnými penovými pilníky. Inak sa farebný gél vpíja do rýh, ktoré tam zanechal hrubý pilník a je veľmi ťažké udržať pri nanášaní ostrú líniu oblúčika.

Pre uľahčenie maľovanie francúzskeho úsmevu ho odporúčam maľovať až na tenkú vrstvu modelovacieho alebo kamuflážního gélu - po zotretí výpotku. Nemusíte sa obávať, že by gél nepriľnuli - všetky uv gély totiž obsahujú polyméry, ktoré sa medzi sebou spájajú aj po zotretí disperzného výpotku).

Veľmi dôležitú úlohu pri maľovaní presného tvaru francúzskej manikúry hrá správna podpera ruky. Tá by mala umožňovať voľný pohyb v zápästí, vďaka ktorému môžete oblúčik vytočiť bez problémov na obe strany a podľa vášho želania.

Redší farebné gély je lepšie nanášať v dvoch tenkých vrstvách ako v jednej silnejší. Veľmi vhodné je maľovať úsmev od stredu nechta k stranám, aby ste zabránili zatekaniu redšieho materiálu ku kůžičce a tým predchádzali nedostatočné polymerizáciu, čo by malo za následok odchlípenie gélov už vo veľmi krátkej dobe po modelácii.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára