nedeľa 14. augusta 2011

Ako sa máme starať o nechty




Ženy sa snažía starať o ruky a nechty nielen preto, že sú vizitkou každej ženy, ale tiež dokážu všeličo prezradiť. Starostlivosť si vyžaduje pravidelnosť a dôkladnosť. Nejde o to, venovať nechtom celý deň, ale upravovať ich podľa potreby. Len tak sa vám podarí urobiť dobrý dojem na ostatných.

Základná starostlivosť

Ak ste s pečováním už začala, určite sa vo vašej manikúre objavil kvalitný pilník. Bez neho totiž krásnych nechtov dosiahnete len ťažko. Nechty sa odporúča pilovať od kraja do stredu tak, aby ste dosiahla tvare oválu alebo obdĺžnika.

Ak na nechty nepoužívate ani bezfarebný lak, pre istotu je preleštite leštičkou na nechty. Budú sa krásne lesknúť a navyše im to aj prospeje. Okolo každého nechtu sa nachádza aj jemná kožtička. Pozor, tu nikdy nestriháme. Snažíme sa ju bezozbytku zatlačiť. Tým potlačíme vznik nežiaducich zádery.

Francúzska manikúra

Mnoho žien si zvyklo aj na krásnu francúzsku manikúru. Jej pomocou dosiahnete prirodzeného vzhľadu nechtov s bielymi končekmi. Vyžaduje trochu väčšiu prácu, ale výsledok je veľa vidieť. Potrebujete k nej tri rôzne laky: biely, ktorý sa používa na končeky, na zvyšok nechtu béžový lak a navrch sa nanáša transparentný jemne ružová farba. Laky na nechty sú k dostaniu buď jednotlivo, alebo ako kompletná sada.

Lakovanie nechtov

Ešte pred lakovaním nechtov musíme odstrániť staré zvyšky po lakovanie a to prípravkom pre odlakovanie. Najvhodnejšie sú odlakovače bez acetónu, ktoré navyše obsahujú aj ochranné látky, vitamín E alebo lanolín.
Základom je, ako prvý na necht naniesť bezfarebný lak. Odborníci radia špeciálny podkladový, ktorý zároveň vyživuje a zvlhčuje. Tým sa vyhnete nepríjemnému zafarbenie nechtov po použitý krikľavých alebo tmavých lakov.

Farebný lak, ktorá nám bude slúžiť na krytie, si vyberte podľa vkusu. Na to neexistujú žiadne pravidlá. Len sa sústreďte na lak kvalitný. Tým nechty ochránite a zabránite tak zbytočnému lámaniu. Samozrejme by sa farba laku mala vyberať podľa oblečenia alebo spoločenské príležitosti. Jemné odtiene sa dobrí k dennému noseniu.

Ako zabrániť poškodeniu

Hlavnou zásadou je, nepoužívať silne zásaditá mydla. Spoznáte ich podľa pH nad 7,5. Nadmerné namáčanie rúk sa tiež neodporúča, len po dobu nevyhnutne nutnú. Ak pracujete vo vlhkom prostredí, chráňte ruky i nechty gumovými rukavicami. Tí, ktorí sú na gumu alergickí, môžu použiť ochranný krém. Bavlnené rukavice sa odporúčajú pri práci v príliš suchom prostredí. Samozrejme po každom umytí si ruky namažte krémom. Na trhu je ich nepreberné množstvo, určite si vyberiete.

Ak už sa u vás nejaký problém vyskytol, napríklad majú neprirodzené zafarbenie, škvrny alebo sa necht krabatí, čo najskôr navštívte dermatológa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára