utorok 9. augusta 2011

Starostlivosť o nechty u mužov




Ako je starostlivosť o nechty dôležitá u žien, je rovnako dôležitá aj u mužov. U mužov navyše rastú nechty rýchlejšie a sú silnejšie než u žien. Potrebujú teda aj osobitnú starostlivosť. 

Muži väčšinou vykonávajú aj ťažšie manuálne práce, ako ženy, a nechty sú tak veľmi suché. Preto je veľmi dôležité, aby sa muž staral o svoje nechty ako žena. Tu nájdete pár pravidiel pre starostlivosť o nechty pre mužov. Pamätajte, že nechty sú citlivé časti tela a je dôležité správne sa o ne starať!

Vždy udržujte nechty čisté! Vyčistí sa buď samy pri pravidelnej kúpeli, alebo môžete čistiť nečistoty spod nechtov pomocou kefky. Snažte sa ich predovšetkým čistiť pravidelne a udržiavať tak nechty čisté!
Pravidelne nechty zastrihávajte. Ak chcete, aby nechty vyzerali upravene, zastrihávajte je pravidelne každý týždeň. Táto procedúra tiež zabráni rast kůžičce.

Päsť si nechty. Môžete chodiť na profesionálne manikúru, alebo si môžete kúpiť sadu na manikúru, ktorá je k dostaniu v každej drogérii. Vždy by ste si mali pred aplikáciou prečítať návod, ako manikúru používať.
Ak ste zaneprázdnení a nemáte čas na riadne čistenie nechtov, ponúkame vám jednoduché riešenie. Ponorte prsty do citrónovej šťavy a teplej vody a vaše nechty budú čisté a lesklé!

Nechty môžete tiež čistiť najbežnejšie metódou: mydlom a kefkou. Takto môžete nechty čistiť pri kúpeli, ale aj kedykoľvek inokedy. Stačí ponoriť prsty do mydlovej vody, alebo pomocou kefky a mydla zbaviť svoje nechty nečistôt.

Uvedené metódy sú tie najjednoduchšie, ktoré môžete uplatniť vo svojom každodennom živote a urobiť si z nich návyk. Aj mužom totiž pristane čisté a upravené nechty!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára