nedeľa 14. augusta 2011

O nechty je potrebné starať sa správne


Ruky nás reprezentujú a sú stále vidieť. Robíme nimi drobná gestá a ľudia si ich aj preto ihneď všimnú. Riadne starať o pokožku rúk je samozrejmosťou, dôležité však je, správne sa starať aj o nechty. Aj im treba venovať pravidelnú dôkladnú starostlivosť.

Správny tvar a dĺžka

Nechty je potrebné udržiavať a pravidelne skracovať. Miesto manikúrne nůžtiček a klieštikov siahnite radšej po pilníka, ktorý je k nechtom šetrnejšie a dokážeme ním vykúzliť pekný tvar nechtov. Vďaka rôzne hrubosti pilníčkov môžeme vybrať taký, ktorý nechty rýchlo skráti, ďalší, ktorý zabrúsi nerovnosti a hrubý okraj nechtu a prípadne aj leštiace, ktorý dodá nechtom lesk. Nechty pilujeme tak často, ako to len potrebujú. Niekto dáva prednosť dlhým mačacím pazúrikom, iný ocenia krátke praktické nechty.

Zdravá nechtová kožtička

Nielen samotné nechty, ale aj nechtovú kožičku je potreba starať. Celým dlaniam preto raz týždenne doprajeme teplú kúpeľ a masáž. Tú je možné obohatiť aromatickým olejom. Do dlaní a predovšetkým nechtovej kožičky votrieme množstvo výživného olejčeka a pomocou drievka môžeme kožičku upraviť a zatlačiť. Zdravé krásne nechty vyniknú predovšetkým na hebkých opečovávaných rukách.


Zdravé nechty

Často sa stáva, že naše nechty z nejakého dôvodu trpia a nevyzerajú pekne. Môžu byť slabé, lámavé, rozstrapkané či farebne nejednotné. Tieto problémy majú zvyčajne pôvod v nevyváženej strave a dobrá je pre to odborná konzultácia, či zvýšenie príjmu potravinových doplnkov špeciálne určených na zlepšenie kvality nechtov. Dobré tiež je používať spevňujúce laky na nechty a iné prostriedky. Najväčší problém býva so slabými nechty, ktoré možno spevňovať vrstvami laku. V takom prípade je však obzvlášť dôležité používať kvalitné výživný podkladový lak.

Krásne lesklé nechty

Najjednoduchším spôsobom, ako docieliť krásnych lesklých nechtov je dopriať im vrstvu farebného laku. Každý si v tomto smere potrpia na niečo iné. Lakov rôznych odtieňov s matným, lesklým alebo trblietavým efektom je na výber neskutočné množstvo. Čo sa farieb týka, veľmi obľúbené sú pastelové odtiene a tiež už tradičný krvavo červená. Laky je dobré vždy nanášať v dvoch vrstvách a nechať medzi jednotlivými lakovaním časový odstup. Obzvlášť u výrazne farebných lakov na nechty je vhodné použiť lak podkladový, ktorý nechty chráni a zároveň zamedzí nepeknému zafarbenie nechtov. Ak sa nám taká nepríjemnosť už stala a nechty máme aj odlakovanie stavu nepekne fľakaté, pomôže nám čerstvý citrón, pôsobiaci ako bielidlo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára