utorok 9. augusta 2011

Vitamíny potrebné pre zdravé nechty


Naše telo má tú úžasnú schopnosť nás informovať o tom, že mu niečo chýba. Nedostatok vitamínov v tele sa môže prejaviť mnohými spôsobmi. Jeden z nich je prostredníctvom nechtov. Mrknite na tento článok a zistite, ktoré vitamíny vaše telo chýba.

Skutočnosť, že telo potrebuje základné vitamíny pre správne fungovanie orgánov, je nám známa. Výsledky výskumov hovoria za jedno: ľudské telo potrebuje celý rad vitamínov, ktoré zabezpečia zdravý vývoj tela. Náš zdravotný stav sa odráža na nechtoch. Sú to ukazovatele nášho zdravotného stavu. Ruky a nechty bývajú v centre pozornosti. Preto je potrebné ich udržať v dobrom stave. Čo by sme robili bez našich zlatých ručičiek?

Hovorí sa, že stačí len pohľad na ruky a už viete aký človek je. Venujte rukám patričnú pozornosť. Budete sa cítiť skvele a vaše nechty budú vyzerať úžasne!

Prinášame vám niekoľko rád, podľa ktorých je dobré sa riadiť. Dodaním telu vitamíny posilníte svoje nechty a budete môcť vytvárať nail art (= zdobenie nechtov).


Problém č.1: Tenké nechty s bielymi škvrnami

Ak máte tenké, lámavé nechty s bielymi škvrnami, vaše telo vám tým dáva najavo, že mu chýba zinok. Deficit zinku môže vyvolať aj vypadávanie vlasov a ďalšie zdravotné problémy. Preto sa snažte konzumovať potraviny bohaté na zinok (zelenina, fazuľa, huby, celozrnné cereálie, pivovarské kvasnice, ustrice, arašidy, pečeň).


Problém č.2: hrbolčeky na nechtoch

Hrbolčeky na nechtoch nie sú práve príjemné, pretože skazí všetky pokusy o zdobenie nechtov. Je dobré, aby ste zvýšila príjem vitamínu B a železa. Pridajte do svojho jedálneho lístka: pečeň, tresky, mrkva, sladké zemiaky, papriku, červené feferónky. Postupom času vlnky a ďalšie nerovnosti na nechtoch zmizne.


Problém č.3: Krehké nechty

Týmto vaše telo dožaduje vitamín B, ktorý je dobrý nielen pre zdravie nechtov, ale aj pre správnu funkciu vnútorných orgánov. Krehké nechty sa ľahko lámu, takže zamlsejte si na potravinách obsahujúce vitamín B (orechy, tvaroh, obličky, pečeň, banán, avokádo, kel, ..)


Problém č.4: odlupovanie kožičky v okolí nechtov

Niekedy sa stáva, že koža v okolí nechtov je suchá a začne sa lúpať. Nie je to zrovna príjemná záležitosť, takže to poďme napraviť! Samozrejme je dobré používať krémy na ruky, ale prírodu nenahradíte. Nedostatok kyseliny listovej zapríčiňuje tento problém. Odteraz sa snažte jesť čo najviac: zeleniny, ryža, pomaranče, obilnín, šošovky, orechov, .. .


Problém č.5: zdeformované nechty

Takéto nechty sú rozhodne neestetické, takže sa pokúste je udržať rovné a zdravé. Ak ste deformácii nechtu neviedlo nehodou, alebo vás netrápi nechtová mykóza, môže to byť nedostatok vitamínu C. Vitamín C je "zachraňkovák"-posilňuje náš celkový zdravotný stav. Pochutnajte si na: pomarančoch, paprike, kiwi, ružičkového keli, .. .


A nakoniec naša rada:

Ak si nie ste istá, či vaše telo má dostatok vitamínov a živín, navštívte svojho lekára. Poradí vám, aké potraviny by ste mali konzumovať častejšie a prípadne vám odporučí vitamíny v tabletkách.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára