piatok 12. augusta 2011

Tendencia módy: Aké farby na nechty sú in?


Upravené ruky sú základom pôvabu a lak na pestovaných nechtoch je detailom dotahujícím vzhľad, štýl outfitu. Dekoratívna kozmetika, ktorá je súčasťou módy, dáva na vybranú rovnako ako odevné trendy, ktorých je súčasťou.

Krikľavým odtieňom tak typickým pre letnú sezónu odzvonilo a do centra pozornosti sa dostáva škála tlmených, na jeseň typických odtieňov. Predovšetkým vínovo červená, červené odtiene jarabiny či šípky bez perlete.

  Do lopatky zastrihnuté pazúriky sú dávno odpísané. Rovnako tak cirkusové obtlačky, najrôznejšie trblietky. Aj predĺženej umelé náhrady nemajú šancu a opodstatnené sú len vtedy, keď je prirodzený necht krehký a lámavé. Naopak krátko zastrihnuté, do mandle či štvorcového tvaru perfektne vypilované nechty.

Možnosti voľby

Rovnako ako v odievaní i na tomto poli je možné voliť medzi extravaganciou a klasikou. Strážené tradícii predstavuje decentné francúzska manikúra, kde nie je rozdiel medzi základným lôžkom nechtov a ich svetlými končeky príliš zreteľný. Alternatívou sú ružovkasté transparentné laky alebo len perfektne vyleštené zdravé nechty, ktoré sú nesmierne príťažlivé prirodzeným pôvabom.
 
Módne svetlé emaily, ktoré reagujú na aktuálnu hru s valéry smotanovej, pieskové plus veľkej škály nahnědlých odtieňov, sú už nápadnejšie ao to viac náročnejšie na pekný tvar lôžka a precízne manikúru. To isté platí pre temné farby, napr morušový, sýtou slivkovou a tiež temné drevo teraz alternujúce tvrdú čiernu.

V súvislostiach

Všeobecne platí, že lak na nechtoch by mal korešpondovať so štýlom líčenia, účesu, skrátka celkovým vzhľadom, ktorý je zase v priamej nadväznosti na outfit. Minimalistické variácie znesú výrazný akcent nápadného laku. U žensky ozdobných, k romantike či etno štýlu tiahnucé alternatív je lepšie byť vo výbere emailu decentné.

Lak sa zásadne nanáša na ošetrené, manikúrou skrášlené nechty, ktoré nesmú byť mastné. U farebných emailov je dobré naniesť transparentný podkladový lak a až po jeho zaschnutí vybraný odtieň. Najlepšie vo dvoch vrstvách, aby bol povrch správne sýty, farebne kompaktné.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára