streda 10. augusta 2011

Ideálna farba lakov na nechty



Každá z nás istotne túži po krásnej a udržiavanej manikúre. Rovnaká dĺžka nechtov, rovnaký tvar a vždy dokonalá farba. 

Ale ktorý odtieň si vybrať, aby ste nepôsobili gýčovo, či nebodaj vulgárne?

Čítajte, čo je vo svete manikúry IN, pretože tak ako existujú módne trendy v oblasti účesov a líčenia, rovnako existujú trendy aj v tejto, čoraz viac vyhľadávanej oblasti.

Odborníci teda aj v tomto odbore určujú pravidlá, ktoré ovplyvňujú činnosť manikériek počas určitej sezóny. Napríklad v roku 2009 sa nosili dlhé a zaoblené nechty v krikľavých farbách, avšak nie v každej situácii a v akýchkoľvek podmienkach.

Manikúra sa – čo do tvaru a farby – musí hodiť k oblečeniu, k udalosti, na ktorej sa zúčastníme a v neposlednom rade k rozpoloženiu každej z nás.

Základná podmienka závideniahodnej manikúry spočíva v zdraví nechtov a až v druhom rade prichádza na rad kvalita používaných prípravkov (najlepšie sú také laky na nechty, ktoré neobsahujú acetón, ktoré nechty spevňujú, neničia ich alebo nespôsobujú ich žltnutie.)

Voľbu určitého tvaru určuje trend, preferencie alebo sa vyberá podľa toho, čo vám odporučí manikérka na základe tvaru a dĺžky prstov a, samozrejme, nechtov.

Farba nechtov sa musí hodiť k odtieňom, ktoré používame v obliekaní, i k charakteru udalosti, na ktorej sa chceme zúčastniť, pričom je dôležité tiež to, aby bol hlavným kritériom výberu dobrý vkus. Pokiaľ sú vaše nechty zdravé a ošetrené, je výber farieb, až na pár zlatých pravidiel, vašou slobodnou voľbou. Ak strácae inšpiráciu, inšpirujte sa našimi tipmi:

Do práce

Na každodennú manikúru a ku tzv. office oblečeniu, je najvhodnejšia francúzska manikúra, ktorá sa hodí k akejkoľvek kombinácii šiat (je elegantná i triezva, a zároveň sofistikovaná). Ak sa vám príliš nepozdáva „French“ predstava, tak môžete kedykoľvek zvoliť takzvanú „nuda“ manikúru vo svetlých a diskrétnych odtieňoch béžovej, krémovej, bledoružovej alebo bezfarebnej.

Na párty

Pokiaľ sa chystáte do klubu alebo na nejakú nenáročná zábavu, môžete použiť tie najbláznivejšie kombinácie: zelenú, žltú, modrú alebo kovové farby s množstvom trblietok a perlete.  Ak chcete ukázať niečo sofistikovanejšie, môžete využiť maľbu na nechtoch alebo úspešne použiť zlatú farbu (avšak iba vtedy, ak vám to dovolí oblečenie).

Na rande

Najviac sexy a najelegantnejšou farbou na nechty ostáva stále červená. Napriek tomu je potrebné používať ju opatrne (pri čiernom oblečení alebo pri oblečení v červených odtieňoch), len na dlhé a krásne nechty a dôkladne nanesenú, pretože akákoľvek nedokonalosť je ihneď odhalená a môže všetko obrátiť do neúspechu.


Rada na záver: Ak máte rada nechty, ktoré ohromujú tvarom, dĺžkou a farbou, zrieknite sa prsteňov, aby ste svoje „umelecké dielo“ neprehnali.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára