utorok 9. augusta 2011

Čo dokáže škola nechtového dizajnu


Základom pre výrobu umelých nechtov je akryl, vďaka ktorému má necht potrebnú pružnosť a dá sa rôzne tvarovať. Lenže ani umelými nechtami originalita nekončí, na rad prichádzajú rôzne obrázky, hieroglyfy, grafické symboly a množstvo druhov nalepovacích ozdôb, koráliek, perličiek, fólií... Možné je úplne všetko. Odborníci však doporučujú nezdobiť viac než dva prsty na každej ruke.

Vyznávačky klasiky a elegancie dávajú prednosť francúzskej manikúre, ktorú je možné ponúkať ako v salónoch, tak aj doma, samozrejme s k tomu doporučeným vybavením. Jeden z typov francúzskej manikúry je takzvaný guľatý úsmev, kedy okraje sú o máličko dlhšie, ako je plôška nechta v strede a podkreslené zaujímavým obrázkom, či zvýraznenou efektnou aplikáciou.

Tradičný spôsob manikúry a pedikúry založený na ostrihávaní, u chodidiel potom samotné odrezávanie nežiadúcich zrohovatených plôch už dávno odborníci nepovažujú za spravne. Riziko možných zápalov je veľké i v prípade použitia sterilných nástrojov a pomôcok, čo sa v domácich podmienkach spravidla nevyskytuje vôbec. Okrem toho, že kožička okolo nechtového lôžka je veľmi jemná a pri najmenšom poranení nachylná na infekciu, má pre nechty nezastupiteľný význam ako prirodzená prekážka.

Z týchto dôvodov sa za najbezpečnejšie považuje využitie zmäkčujúcich kozmetických prípravkov s vysokou hydratačnou schopnosťou a s posilňujúcimi účinkami. Na trhu je takýchto preparátov veľa. Je možné ich zakúpiť v drogériách, ale aj v lekárňach. To isté platí o ponuke kozmetických prípravkov s relaxačnými účinkami - poslednou dobou sa starostlivosť o ruky a nechty neobmedzuje iba na klasickú manikúru a pedikúru, ale je spojená i s komplexnými relaxačnými masážami, ktorých cieľom nie je iba skrášľovanie, ale i celkové uvoľnenie a navodenie príjemného pocitu až ku končekom prstov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára