utorok 9. augusta 2011

Hodinky, ktoré nie sú len o čase


Moderný vekový priestor zmenil dobu. S ňou na trh prichádzajú produkty vyspelých praktík, výstrednosti a dizajnových majstrov. To, čo bolo v minulosti považované za nemožné je v súčasnosti za hranicami ľudského chápania. Presne ako čas.

 Opakujúci sa každý deň nám poskytuje priestor života. Ak zoberieme do úvahy spôsob merania času, ktorý môžeme kontrolovať, nepochybne ním budú pánske a dámske hodinky s náramkami na ruku. Túto „nestárnucu“ analógovú klasiku pri dnešnom technologickom vývoji vytláča nový štýl – led hodinky.

LED (Light Emitting Diode – luminiscenčná, svetelná dióda) hodinky boli zavedené v roku 1970 ako prvé hodinky na použitie zálohy v mikro elektronických obvodoch. Boli však drahé na výrobu a veľmi rýchlo spotrebovávali energiu batérie. Nové technológie umožnili vyššiu efektivitu a unikátne koncepcie sú dielom budúcnosti. Niektoré led hodinky oznamujú “iba” čas no väčšina z nich je označená ako nositeľné umenie, kde práve dizajn je hlavným bodom pre mnohými funkciami. Nezvyklejšie vzory, z ktorých sú niektoré veľmi dobre čitateľné a iné výslovne štýlové prezrádzajú, že ich majiteľmi sa stávajú ľudia so zmyslom pre časové majstrovstvo, pre ktorých slovo “mať” znamená osobné vyjadrenie chápania umenia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára