streda 10. augusta 2011

Francúzska manikúra.




V jednoduchosti je krása. Nahé líčenie, ledabolo zviazané vrkoče či drdoly... a samozrejme bezchybné nechty! 

Muži považujú pestované ženské ruky za vyložený skvost. Tak buďte skvostná a nechajte svoje nechty zažiariť! S francúzskou manikúrou to pôjde ľahko.

Čo potrebujete na francúzsku manikúru?

Francúzska manikúra vám ponúka príjemný kompromis, pri ktorom vaše nechty budú decentné a krásne rovnako tak, ako nechty napríklad gélové. Prinášame vám niekoľko užitočných tipov, s ktorými francúzsku manikúru ľahko zvládnete aj v pohodlí svojho domova!

Okrem klasickej výbavy si zožeňte tiež pilník s gumou, ktorý vaše nechty vyleští a vyhladí, vhodný podkladový lak, šablóny pre francúzsku manikúru, biely lak na špičky nechtov, ružový či béžový priesvitný lak a odlakovač v pere pre odstránenie prípadných chýb.

Pamätajte si, že francúzska manikúra si vyžaduje istú dávku cviku a tak sa vám trpezlivosť určite vyplatí.
Aby manikúra na vašich rukách naozaj vynikla, musíte sa o ne vopred postarať. Nechty si dôkladne odmočte vo vlažnej vody s kvapkou oleja a potom im doprajte masáž olejčekom, ktorý zmäkčí kožtičku vôkol nechtov. Tú potom šetrne zatlačte špeciálnym drievkom.

Ak sa chcete vyhnúť nepríjemným záderom, v žiadnom prípade si kožtičku v okolí nechtov sama neodstrihávajte! Ak vám nestačí jej zatlačenie, navštívte nechtový salón, kde sa vám o ňu dokonale postarajú.

Ešte pred samotnou manikúrou doprajte svojim nechtom spevňujúci balzam. Tie klasické zoženiete takmer v každej drogérii do cca 3 Eur. Vylepšené balzamy, ktoré dokážu vaše nechty naviac ochrániť pred zafarbením, si trochu priplatíte, ale výsledkom bude stáť za to! Necht si môžete vyhladiť aj bez spevňujúceho balzamu – špeciálnym pilníkom s gumou.

Francúzska manikúra by nemohla existovať bez špeciálnych šablón. Tie zoženiete v drogériách v rôznych tvaroch aj veľkostiach. Nechty si upravte pilníkom ako ste zvyknuté, a potom nalepte šablónu tesne pod špičku nechta. Naneste biely lak a nechajte chvíľku zaschnúť. Šablónu odstráňte, tiež prípadné chybičky a nechty ešte prelakujte priehľadným lakom.

Pokiaľ vám francúzska manikúra pripadá fádna, pokojne ju niečím oživte! V obchodoch nájdete množstvo žiarivých kamienkov, aj ozdobných lakov. Pokiaľ chcete byť skutočne trendy, zahaľte svoje nechty do azúrovo modrej, žiarivo žltej alebo jemnej perleťovej. Do práce sa perfektne hodia zemité tóny ako sú hnedá, krémová alebo tiež bielo-čierna klasika.

Zatočte tak s nudou a užite si nekonečné možnosti, ktoré vám francúzska manikúra ponúka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára