streda 10. augusta 2011

Dokonalá manikúra




Páči sa nám, keď máme krásne nechty, pretože ruky sú vlastne vidieť neustále. 

Či už platíme, alebo preberáme peniaze, podpisujeme doklady, ideme na nákup, pripíjame si, ruky hrajú zakaždým rolu z hľadiska vizuálneho efektu.

A ako nás dokáže vytočiť situácia, keď sa trápime celú hodinu, aby sme si upravili nechty, a keď už sme takmer hotové, omylom sa dotkneme iného nechtu a naša hodinová práca je zmarená; alebo keď skúšame napraviť nejakú chybičku a naopak toho ešte viac pokazíme... Väčšinou sa tomu nevyhneme, odlakujeme všetky nechty a zostane len zlosť a pocit zbytočne premrhaného voľného času.

Na nasledujúcej strane vám ponúkame jednoduché kroky, vďaka ktorým sa vyvarujete prípadných chýb a vytvoríte si aj v pohodlí svojho domova, krásnu a dokonalú manikúru.

7 krokov k dokonalej manikúre

Krok 1: Nechty ako sklo – nechty sa musia umyť, vyčistiť, opilníkovať a zbaviť kutikuly (kožičky okolo nechtu). Pretrite si nechty odlakovačom, aj keď ich nemáte nalakované, aby ste odstránili prípadný tuk vyprodukovaný priamo nechtami.

Krok 2: Základná vrstva – pred nanesením vrstvy farebného laku je dôležité použiť základnú vrstvu bezfarebného laku na nechty. Chráni necht pred zafarbením pigmentmi z farebného laku, ale tiež pred odlupovaním.

Krok 3: Zaschnutie – nechajte lak dostatočne zaschnúť, aby ste sa vyhli vytvoreniu malých vzduchových bublín, ktoré deformujú vrstvu laku a dodávajú mu bodkovaný vzhľad.

Krok 4: Uhladzovanie – zľahka, jedným prstom, sa dotknite okrajov nechtu, aby ste objavili miesta, ktoré sú zlé opilníkované a kde zostali malé praskliny napomáhajúce natrhnutiu nechtov. Opatrne ich opilníkujte, ale nie príliš, nech nezničíte tvar nechtu.


Krok 5: Farba – vyberte si lak, ktorý sa vám páči najviac, a bez náhlenia si nechty nalakujte. Pokiaľ nanesiete dve vrstvy, aby ste dosiahli požadovanú farebnú intenzitu, tak nechajte prvú vrstvu dobre zaschnúť. Nepoužívajte laky s trblietkami, aj keď sú naozaj krásne. Trblietky sú totiž veľmi škodlivé, „požierajú“ nechtový vápnik, hlavne pokiaľ ste nepoužili základnú vrstvu, a vedú ľahko k odlupovaniu.

Krok 6: Ochranná vrstva – potom, čo sú nechty hotové a dobre usušené, nanesieme na ne ešte tenkú vrstvu ochranného laku, ktorý chráni farebný lak, aby sa neodlupoval z nechtov, a zároveň mu dodáva trvanlivosť a uchováva intenzitu farby.

Krok 7: Odpočinok – ako ste si už prečítali v predchádzajúcom texte, je dôležité, aby bol lak na nechtoch dobre zaschnutý; takže potom, čo celú operáciu dokončíte, pozrite si nejaký seriál alebo film. Je potrebných aspoň 45 minút na poriadne zaschnutie, inak riskujete, že keď si budete zapínať blúzku alebo siahnete po knižke, ľahko si zničíte celú prácu.

Rada na záver: Vyberajte si predovšetkým kvalitu, pretože tá je dôležitá vo všetkých oblastiach krásy. Živé farby nájdete hocikde, ale kvalitné laky na nechty vydržia dlhšie a neobsahujú žiadne látky, ktoré by vám v priebehu času nechty poškodili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára