piatok 12. augusta 2011

Polámané nechty? Už nie!


Mať tak krásne nechty! Ale ako to urobiť? Tie moje sa stále lámu, štiepia a vysušujú! Čo robím zle? Dobrá otázka. Možno nezdravo jete, alebo sa o ne staráte až príliš ... Aké pre vás máme rady? Účinné!

Stres, prepracovanie, diéty a tým pádom aj málo výživových prvkov sa podpisujú na kvalite nechtov, ktoré sa lámu, vysušujú, po kúskoch odlupujú a štiepia. S týmito problémami sa ale vysporiadať dá. Ich regenerácia môže začať treba u občasného odpočinku od chemikálií, s ktorými sú v kontakte - nalepovanie umelých nechtov, umývanie riadu alebo práce na záhrade bez ochranných rukavíc ... Ani bielidlá a pracie prášky nie sú nevinné!

Podľa typov nechtov sa určuje aj starostlivosti o ne (a potom už len zostáva dodržiavať ju). Len podľa správnych odporúčania môžu ruky a nechty vyzerať pestovane a prirodzene. A tie sú, ako je známe, priamo vizitkou každej ženy.

Suché nechty

Tento typ sa pozná podľa povrchových rýh, dehydrované pokožky, suché nechtovej kožičky a častého štiepenie na končekoch. Na vine môže byť nadmerné používanie čistiacich prostriedkov, ktoré "vyťahujú" vlahu, ale aj mrazivé počasie a dokonca aj prekonanej choroby či diétne pokusy. Situácia sa zhoršuje, akonáhle sa nechty často upravujú leštením a hlavne odmasťujú odlakovačom kvôli svojmu obsahu alkoholu. Treba im pravidelne dodávať tuk vo forme krémov a vyživujúceho oleja na nechtovú kožtičku.

Starostlivosť zvnútra: Zábal z teplého olivového oleja, do ktorého sa ruky zabalí ešte pred navléknutím bavlnených rukavíc. Pôsobením cez noc majú mastné kyseliny reálnu šancu sa s dehydratáciou vyrovnať. Efekt bude o to účinnejšie, keď sa postup vykonáva pravidelne raz za 14 dní.

Starostlivosť zvonku: olejčeky, krémy a neustále mazať!

Lámavé nechty

Pazúriky, ktoré sa lámu, prezradí hlavne ich štruktúra. Väčšinou bývajú pevné, ale aj keď sú schopné dorastať do slušné dĺžky, lámu sa, štiepia a rôzne kriví. Na pohľad pôsobí matne a vysušenie. A hlavne krehko. V tento moment mnohé ženy vo veľkom kupujú spevňovač nechtov, čo síce ich mäkkosť vyrieši, ale zase sa o to viac začnú lámať. Preto sa má používanie spevňovač zastaviť, akonáhle sú viditeľné výsledky a nechty ešte zostávajú pružné.

Starostlivosť zvnútra: Pre pevnosť a pružnosť užívajte vitamíny C, D a E. Zvýšte pitný režim, aby ste pazúriky dostatočne zavodnili a dodala im zdravšie, ružovejšia farbu.

Starostlivosť zvonku: Oleje a krémy na báze vody, ktoré dodávajú stratenú pružnosť. Pre lepšie vstrebávanie aktívnych látok je používajte za tepla. Vyhoďte odlakovača s vysokým obsahom alkoholu a pravidelne svoje nechty skracujte ako prevenciu proti lámaniu.

Dehydrované nechty

Medzi suchými a dehydrovanými nechty je rozdiel. Stratu vlhkosti zavinil nedostatok vody, nie tuku ako v prvom prípade. Dehydrované nechty sú tenšie a slabšie než suché, ale na pohľad sa im podobajú - sú matné a charakterizuje ich odlupovanie šupiniek. Výnimkou nie je ani žltkastý vzhľad. Ich kvalita sa postupom veku horšie, lebo telo už nemá dostatok proteínov a živín.

Starostlivosť zvnútra: Dopink vitamíny skupiny B, pretože sa starajú o lepšie vstrebávanie živín a vyživujú nechtové lôžko, a prísun vápnika, ktorý je základným prvkom zdravých nechtov.

Starostlivosť zvonku: Výborné je mlieko na ruky na vodnej báze, ako sa spomína Rosie Watson vo svojej knihe Manikúra a pedikúra, a krémová maska ​​na nechtové plôšky. Odumreté kožné bunky odstráni peeling a pravidelné masáže rúk a nechtov podporí krvný obeh, čo výrazne prispeje k dosiahnutiu rovnováhy.

Tak nech sú vaše pazúriky už len krásne a zdravé!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára