pondelok 8. augusta 2011

Všetko o umelých nechtoch


Nechty sú dôležitou súčasťou ženskej krásy, a to už oddávna. Zvlášť v poslednej dobe sú populárne umelé nechty, a majú svoje miesto na kozmetickom trhu. Existujú 2 základné spôsoby aplikácie, ktoré závisia od typu umelých nechtov.

Chcem umelé nechty - čo potrebujem vedieť?

Najprv všetko konzultujte so manikérkou. Navštívte nejaký salón a spýtajte sa na všetko, čo chcete vedieť. Manikérka vám pomôže rozhodnúť sa o tvare, veľkosti a dizajne nechtov.

Akrylové nechty

Prvá vrstva materiálu je aplikovaná na prírodné nechty. Táto vrstva tiež určuje tvar nechtu. Suchá zmes akrylu a metakrylátu je najrozšírenejšia metóda k upevneniu akrylových nechtov. Akrylát sa po dvadsiatich minútach čistí za pomoci špeciálnych čistiacich prostriedkov.

Gélové nechty


Pri aplikácii gélových nechtov sa používajú zvláštne lúče. Gélové nechty potrebujú viac času, než sa spevní. Gélové nechty sú drahšie, ale sú považované za spoľahlivé a bezpečné. Za kvalitu sa oplatí siahnuť si hlbšie do vrecka.

Nechty bez lepidla a akrylu

Ak nechcete aplikovať na nechty žiadne lepidlo, využite umelé nechty, ktoré lepidlo na upevnenie nepotrebujú. Tieto nechty sa ľahko aplikujú a nie je k tomu ani potrebná služba manikérky. Jedinou nevýhodou je, že nemôžu byť prekreslené.

Nevýhody a riziká

Časté lámanie umelých nechtov. Prečo? Prírodné nechty sa síce pred aplikáciou umelých nechtov ostrihajú, ale pravidelne dorastajú a to môže spôsobiť lámanie umelých nechtov.

Poškodenie prírodných nechtov. Umelé nechty škodí prírodným a dá to veľa času, než sa prírodné nechty obnoví. Umelé nechty môžu tiež spôsobiť ochorenia a problémy s nechtami. Niekedy môžu byť problémy natoľko závažné, že je potrebné operácie.

Záverom:


Niet pochýb o tom, že umelé nechty sú lesklejšie, atraktívnejšie a majú lepší tvar. Ale musíte si tiež uvedomiť riziká a škodlivé účinky, ktoré môžu spôsobovať. Je možné, že po odstránení umelých nechtov budete mať niekoľko dní nepekné ruky. Preto sa najskôr uistite, že naozaj ku kráse vašich rúk potrebujete umelé nechty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára