pondelok 15. augusta 2011

Skúsite japonskú manikúru?


Japonská manikúra sa stala v ostatných rokoch obrovským hitom. Nie je pritom žiadnou novinkou, v Japonsku ju používali dámy z vyšších kruhov celé stáročia. Dnes si ju môžete dopriať v dobrých kozmetických salónoch alebo si sadu objednať z internetu na domáce použitie.

Japonská manikúra je známa tým, že využíva prírodné spôsoby ako dodať nechtom hladkosť a vysoký lesk vďaka špeciálnym pastám. Tie vytvoria na nechtoch glazúru, ktorá nechty ochráni pred štiepením a lámaním, pretože v nich udržiava lipidy. Japonská manikúra tak nie je iba vizuálne príťažlivá, ale aj efektívna najmä pri slabých nechtoch. Najlepšie je, že na ňu nepotrebujete žiaden lak a odlakovač, ktorý by nechty oslabil, ale len výživné pasty, leštičky a trocha času.

Ako na vec

Najskôr sa nechty upravia obvyklým spôsobom, teda ich skrátite na požadovanú dĺžku, zabrúsite okraje, zatlačíte kožtičku. Potom sa nechtová platnička obrúsi špeciálnym pilníkom, ktorý povrch nechtu vyhladí veľmi šetrným spôsobom. Aby boli nechty vyživené, zapracuje sa do nich špeciálnou leštičkou, ktorá je v každej sade, bentonitová pasta so zlúčeninami kremíka.

Keď sú nechty vyživené, aplikuje sa na nechty prášok, ktorý obsahuje parafíny, včelí vosk a vitamíny A, H, E, a provitamín B5. Podobne ako prvú pastu, aj prášok sa leštičkou zaleští do nechtu. Už po prvom kroku sú nechty viditeľne lesklejšie, druhý krok im však dodá skutočne pôsobivý lesk a vy po prvej aplikácii sotva uveríte, že ste toto všetko dosiahli bez laku.

Vydrží?

V redakcii si vyskúšala japonskú manikúru redaktorka Linda a bola nadmieru spokojná: „Nikdy predtým som nedosiahla taký vysoký lesk ako s japonskou manikúrou. Aj keď sú dostať rozličné leštičky na nechty, nechty sa budú lesknúť len krátko, maximálne do doby kým vezmete hubku a pustíte sa do umývania riadu. Bola som prekvapená, čo všetko japonská manikúra vydržala a ako dobre aj po viac než dvoch týždňoch na nechtoch vyzerá. Ešte stále mám lesklé nechty, vôbec sa nelámu a vyzerajú veľmi vyživené.“ Postup stačí zopakovať cca. po piatich týždňoch, dovtedy pôsobia nechty stále upravene.

Koľko a čo za to?

Japonská manikúra nie je lacná záležitosť. Za profi set japonskej manikúry s dvoma jelenicovými leštičkami, abrazívnym pilníkom, výživnou pastou a leštiacim práškom zaplatíte od 45 do 100 eur, v závislosti od značky a prevedenia. Pri menších baleniach ide dole, prirodzene, aj cena. Na druhej strane, set vám dlho vydrží a v porovnaní s jednorazovou japonskou manikúrou v salóne, ktorá stojí od 14-22 eur, sa iste vyplatí viac. Čo takto si ju dopriať práve na Vianoce?

Dali (by) ste si spraviť japonskú manikúru? Pomohla vám?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára