utorok 9. augusta 2011

Nechty


K základnej starostlivosti patrí pravidelné pilníkovanie nechtov. Používame obojstranný pilník a na kraje nechtov používame jemnú stranu, pretože hrubá by mohla štruktúru nechtu poškodiť.Nechty nikdy nestriháme nožnicami. Nasleduje vyleštenie po každom pilníkovaní a zatlačíme pokožku nechtov - tu si vypomôžeme umelohmotnou tyčinkou, určenou na spomínaný úkon. 

Používanie výživy na nechty, ale aj výživy na pokožku okolo nechtov je nevyhnutné, aby bola pokožka vláčna, zdravá a aby nepraskala a netvorili sa na nej bolestivé miesta. Používame iba bezacetónové odlakovače - tie nechtom neškodia, naopak odstránia jemne lak z nechtov a dodajú nechtom náležitú výživu.

Na krásu našich nechtov vplýva naša životospráva. Zloženie stravy a jej pestrosť a bohatosť na živiny sa z veľkej miery odráža na našich nechtoch. Krahké nechty sú dôsledkom nedostatku vitamínu A a vápniku, biele fliačky prezrádzajú nedostatok bielkovín, vitamínu C alebo zinku, mäkké nechty taktiež trpia na nedostatok vápnika a rôzne prasklinky na nechtoch poukazujú na nedostatok pitného režimu.


Triky s lakovaním nechtov

Ak používate veľmi tmavé odtiene je lepšie použiť ako podklad základnú farbu. Tak zabránite vzniku škvŕn alebo "zažltnutiu" nechtov.

Skvelá technika ako lakovať nechty a opticky ich predĺžiť je naniesť lak len do stredu nechtu. Po krajoch nechajte prirodzene nenalakovaný necht. Získate tak užší a dlhší vzhľad nechtov.

Ďalší optický trik je tzv."polmesiačikový efekt". Znamená to, že lak na nechty nenanesiete na bledý polmesiačikový oblúčik pri nechtovom lôžku. Zvyšok nechta potom dôkladne a rovnomerne prelakujte.

Tmavé a sýte farby vyzerajú dobre na krátkych nechtoch. Odporúčam skôr použiť viac neutrálne a svetlé odtiene. nechty môžete zdôrazniť aj perleťovými alebo trblietavými lakmi.


Jemné farby, ako napríklad odtieň Nailfinity Pinkandescence, sú vhodné na každodenné nosenie. Vyzerajú profesionálne, decentne a pôvabne. Navyše, prípadné olupovanie alebo škrabance sú menej viditeľné ako na tmavých sýtych farbách.

Lak na nechty nechajte uschnúť tak dlho ako je len možné. Najmenej pol hodinu sa vyvarujte akémukoľvek pohybu s rukami. Relaxujte!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára