nedeľa 14. augusta 2011

Gélové nechty - postup


Gélové nechty a postup ich aplikácie je obsahom tohto čítania. Gélové nechty si môžete modelovať samé doma, stačí len mať sadu, čas a zo začiatku aj trochu trpezlivosti. Sadu je treba dobre vybrať, lebo čínsky dovoz spôsobil, že sa na trhu objavuje množstvo nekvalitných produktov, ktoré Vám dokážu tvorbu gélových nechtov pekne znepríjemniť. Než začnete, je niekedy dobré opýtať sa známych, či už treba gélové nechty sami neskúšali. Ak áno, iste sa s Vami poradia o svoje postrehy z praxe.

Gélové nechty postup:

Pred modeláciou gélových nechtov je potrebné upraviť prírodný necht. Najlepšie ho zastrihnúť na čo najkratšiu dĺžku a pomocou drievka zatlačiť kožtičku okolo nechtov.

Pre lepšiu priľnavosť gélu zdrsníme a odmastíte necht jemným pilníkom alebo leštičkou tak, že zmatníte celý povrch prírodného nechtu.

Vyberte správnu veľkosť tipu. Na tip naneste lepidlo a nalepte na okraj nechta. Vzdialenosť od okraja závisí od druhu tipu. Dávajte pozor na vzduchové bubliny. Vyhnete sa im tak, že tip s lepidlom priložíte k okraju prírodného nechtu asi pod uhlom 45 ° a hojdavým pohybom prilepíte smerom od okraja nechtu ku stredu. Prebytočné lepidlo zotrite vatovým tampónom.

Gilotínou upravte dĺžku tipu a následne Vypilujte prechod medzi tipom a nechtom do stratena. Po tej upravte necht do požadovaného tvaru.

Na prírodný necht, tam kde nie je tip, naneste Primer. Ten je veľmi dôležitý pre priľnavosť gélu.

1.fáza - Naneste tenkú vrstvu gélu Glass po celej dĺžke. Gél nenanášajte až ku kůžičce, pri odrůstání nechtov by vznikali bubliny, do ktorých by sa mohla dostať nečistota. Po nanesení gélu na prst ho vložte do UV lampy na niekoľko sekúnd. Po vytiahnutí z lampy gél nestierajte.

2.fáza - Naneste modelovací gél Pink tak, aby mal v stredu nechta tvar kopčeku. To znamená, že nanesiete väčšie množstvo gélu na stred nechtu a jemne rozotrite k okrajom nechtu. Opäť vkladajte UV lampy na niekoľko sekúnd. Akonáhle dokončíte všetky prsty, vložte obe ruky naraz do UV lampy na cca 2 min. Ak začne prst v lampe páliť, pritlačte prstom do podložky, týmto by malo pálenie vymiznúť, prípadne ho na chvíľu vytiahnite z lampy. Potom celé nechty utrite tampa namočeným v odstraňovačmi výpotkov gélu.
nechty Vypilujte a zjednoťte do požadovaného tvaru.

3. záverečná fáza - Naneste opäť gél Glass, ktorý sa pokladá v tenkej vrstve. Prst po prste vkladajte do lampy. Zotrite odstraňovačom výpotkov gélu. Týmto je modeláž hotová. Miesto gélu Glass, môžete v tejto 3. fáze použiť aj Gél Milk, ktorým získate prirodzený vzhľad a vyrovnáte nerovnosti spôsobené brúsením alebo pilovaním.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára