pondelok 15. augusta 2011

Zlozvyky proti kráse




Ste už dospelá, dobre o seba staráte a neľutujete peňazí ani námahy. Napriek tomu sa občas, najmä v napätých a stresových situáciách, objaví váš tajný zlozvyk, ktorý vám poškodí alebo úplne zničí váš pestovaný imidž?


Aby nad vami vaše zlozvyky proti kráse nezískali navrch, je potrebné začať s ich odbúravaním tým, že si ich úprimne priznáte.

Niektoré zlé návyky, ako okusovanie nechtov, olizovanie či okusovanie pier alebo cmúľanie vlasov vám zrejme zostali z detstva. Avšak čo sa dá ešte tolerovať u detí, u dospelej ženy pôsobia mierne povedané veľmi neatraktívny (a to už vôbec nehovorím o veciach ako je verejné búchanie sa v nose, ušiach, zuboch a pod).

A nemusí vás pritom ani nikto priamo pozorovať. Výsledky vašich zlozvykov - ohryzené nechty, popraskané pery a rozštiepené končeky vlasov (vlasom neprospieva, ani keď máte vo zvyku pohrávať si s ich končeky) hovoria samy za seba jasnou rečou. Táto žena nevie ovládať ani sama seba, ako ju potom môžete zveriť napríklad zodpovednú pozíciu v zamestnaní?

Ak vám k prekonaniu týchto návykov nestačí pevná vôľa, pomôžte si špeciálnym úplne odporným lakom na nechty, pomádou na pery alebo vlasy v copu. Nielen vaše krásne ruky, vlasy a pery, ale aj pocit, že ste naozaj dospelá a nenecháte sa ovládať niečím tak malicherným, za to určite stojí.

Ďalšie riadok zlozvykov sa týka líčenia a používané kozmetiky.
Nikdy nechoďte spať nalíčená! (To robia len herečky v televíznych seriáloch ...) Nech ste unavená akokoľvek, nájdite si chvíľku na dôkladné očistenie svojej pleti od nánosu líčidiel a prachu všedného dňa. Vyplatí sa vám to.

Ďalšou dôležitou zásadou je používať iba kvalitnú kozmetiku, ktorú si vopred vyskúšate napríklad na pokožke v lakťovej jamke alebo zápästia. Tvár očervenel a opuchnutý alergickou reakciou vám tiež na kráse nepridá.

Tiež si dávajte pozor na príliš časté používanie väčšieho množstva kozmetických prípravkov. Jednak sú alergie častejšie získané ako vrodené a jednak treba peeling častejšie ako raz za štrnásť dní pleť skôr poškodzuje, než by jej prospieval.

A nezabudnite, sa rúžom je to ako s mužom alebo kefkou na zuby. Nikdy sa nepožičiava.

Mieste si často oči alebo si podopierajú bradu? Tiež zle. Jemné a citlivej pleti okolo očí nesvedčí rozotrená líčidlá a neprirodzené naťahovanie pokožky tváre prispieva k vytváraniu vrások. Časté dotýkanie sa tváre zase spôsobuje prenášanie nečistôt, ktoré máte na rukách (nech sa vám to páči alebo nie) na oveľa citlivejšie tvár a môžete tak podporiť tvorbu nepríjemných zapálených vyrážok. Ľudia si ale väčšinou neuvedomujú, že sa napríklad v zadumaní často dotýkajú brady alebo tvárou. Ak sa vám často objavujú vyrážky na tom istom mieste, skúste sa sústrediť na to, či to nie je tiež váš prípad.

Tvorbu vrások na čele trochu obmedzíte, ak nebudete v zamyslení mimovoľne vraštit čelo.

A všetky kožné ochorenia patrí predovšetkým k lekárovi, rozhodne nie sú vhodným objektom na pokusné samoliečbe alebo zaručeným radám susediek.

A nakoniec ešte jednu malú, maličkú radu. Keď už vrásky, tak oveľa lepšie a krajšie je mať vrásky od smiechu než zamračenej ovisnuté kútiky. Tak nech máte veľa dôvodov sa usmievať! :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára