pondelok 8. augusta 2011

Ako odstrániť lak z nechtov


Lak na nechty sa odstraňuje pomocou odlakovača. Nie nechty, ako to vidíme u mnohých. Odlakovač je látka, ktorá pomáha odstrániť z nechtov všetok lak a zároveň je odmasťuje a nechty sú tak lepšie pripravené na novú vrstvu laku a čisté. Asi každý z nás niekedy používal odlakovač? Ako ale používať odlakovač správne?

Odporúčame používať odlakovač na otvorenom priestranstve, u otvoreného okna a pod Odlakovač totiž silne zapácha, čiastočne kvôli acetónu v ňom obsiahnutom.

Krok za krokom:

Umyte si ruky mydlom.
Teraz sa rozhodnite, aký typ odlakovače použijete. Máte na výber, a to odlakovač s acetónom a bez acetónu. Odlakovač, ktorý obsahuje acetón, odstráni rýchlo lak všetkých odtieňov, skrátka zostanú vám po jeho použití úplne čisté nechty. Má ale nedostatok v tom, že pod jeho pôsobením vysychá kožtička nechtu. Odlakovač bez acetónu potrebuje na odstránenie laku dlhšiu dobu, ale nevysušuje pokožku. V prípade, že sa rozhodnete pre acetón, uistite sa aspoň, že obsahuje hydratačné oleje, napr aloe vera. Tým sa minimalizuje dehydratačné účinok lieku.

Nepoužívajte odlakovač tak, že do neho prsty ponoríte, alebo ho nalejete na nechty. Takéto zaobchádzanie môže vaše nechty poškodiť. Namiesto toho namočte do odlakovača napr vatový tampón a ním nechty odlakujte. K tomuto účelu môžete tiež použiť vatovú tyčinku alebo špajli, ktorú omotáte vatou. Môžeme tiež odporučiť chirurgickú gázu.

Existujú aj odlakovača na nechty, ku ktorým nič ďalšieho nepotrebujete. Všetko, čo musíte urobiť, je ponoriť do tohto prostriedku jeden po druhom prsty. Toto však robte len u odlakovačov na to určených! Ako sme písali vyššie, u normálnych odlakovačov to neodporúčame!

Po použití odlakovača si nezabudnite umyť ruky! Neumytý si ruky je rovnaké ako nezavřít plyn po tom, čo uvaríte. Môže to byť pre vaše nechty nebezpečné.

Teraz sú vaše nechty pripravené na aplikáciu laku. Nezabudnite najprv použiť podkladový lak a zaistiť tak nechtom lesk.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára