nedeľa 14. augusta 2011

Nechty potrebujú leštiť, ruky zase masírovať 2. diel




V minulom diele sme skončili masážou rúk. V tomto článku vám poradíme aj praktické typy, ako vytvoriť napríklad zábal na ruky či kúpeľ. Ruky si starostlivosť naozaj zaslúžia. Na druhú stranu - aj muži niekedy pred poprsím a krásnym tvárou uprednostňujú zdravé ruky a krásne nechty.

Regeneračný zábal na ruky

Ak máte suché a drsné ruky, môžete si urobiť regeneračný zábal. Možno si bud kúpiť hotový liek alebo si ho vyrobiť doma.

TYP

- Zábal z pšeničných otrúb a cmar: potrebujete dve lyžice pšeničných otrúb a 6 lyžíc cmar. Všetko zmiešate na kašu.
- Zemiakový zábal: osvedčený je aj zábal z teplej zemiakovej kaše. Tú vytvoríte jednoducho. Uvaríte domäkka 2 - 4 múčnaté zemiaky, ošúpete je a vidličkou roztlačíme na kašu. Môžete pridať 3 lyžice mlieka.
- Avokádový zábal: roztlačte jedno avokádo a zmiešajte ich s 1 žĺtkom a trochou citrónovej šťavy.
Tieto zábaly kožu zvláčni a drsnosť sa na citlivých miestach rýchlo neobnoví.

Ako ruky zabaliť

Hmotu rúk naneste na ruky a chrbty rúk. Ruky oviňte potravinovou fóliou a potom ešte froté uterákom. Nechajte pôsobiť 10 - 20 minút, potom uterák aj fóliu opäť zložte a zvyšky hmoty utrite. Na záver ruky aj paže dôkladne nakrémujte.

Rukám prospieva aj olejový kúpeľ

Je vhodná predovšetkým na popraskané ruky. Večer ruky vykúpte v teplom olivovom oleji. Kúpeľ by mala trvať aspoň 5 minút. Potom si natiahnite tenké plastové rukavice a nechajte olej pôsobiť cez noc.

Po umytí vždy namazať

Po každom umytí ruky starostlivo nakrémujte. Vhodný je krém na ruky, ktorý obsahuje látky posilňujúce nechty. Obzvlášť dôležité je nakrémovať si ruky pred spaním. Účinné látky obsiahnuté v kréme tak môžu pôsobiť celú noc.

Čistenie nechtov

Na čistenie nechtov nepoužívajte žiadne ostré predmety. Každý večer pred spaním si vyčistite nechty kefkou na nechty, najlepšie stredne tvrdým. Zájdite kefkou aj pod nechty, aby sa tam nemohli usadzovať plesne a baktérie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára