piatok 12. augusta 2011

Krásne nechty: Dôležitá je správna starostlivosť




Starostlivosť o nechty by sa nemala zanedbávať V starej Číne boli dlhé nechty symbolom ľudí z vyššej triedy. Moderná doba nás ale núti ich skracovať. Umelé pazúriky už dávno vyšli z módy. Ako o nechty správne starať?

Kvalitné náradie: Nožnice či klieštiky by mali byť vyrobené z nerezovej ocele, aby nepoškodili vaše nechty. Používajte tiež drievko na tenkú kožičku. Čo sa týka pilníka, sklenené či kamenné sú najlepšie.

Správne poradie: Podľa posledných trendov by nechty mali byť krátke. Dôležité je tiež spracovať ich do správneho tvaru, ktorého docielite skôr pilníkom než nožničkami. Správne poradie je: pilník, leštenka, lak.

Správny smer: Pri pilovanie by sa malo postupovať od stredu ku krajom, nemeniť smer, a necht nechať prečnievať jeden až dva milimetre vyše lôžko. Mandľový tvar nechty opticky predĺži.

Posledná úprava: Leštenie je dobrá alternatíva miesto laku pre ľudí s so suchými a krehkými nechtami. Dôležité je ale netlačiť as úpravou začať v strede dole a pokračovať hore a do strán.

Kvalita vs. jedlo: Nerovnosti nechtov môžu mať rôzne príčiny - nedostatok železa, vitamínov či dokonca mykologickej ochorenia. Ak sa s nechtami trápite, je dobré poradiť sa s lekárom.

Nočná starostlivosť: Najdôležitejšie pravidlo je mazať si ruky pred spaním krémom či si je premastiť olivovým alebo mandľovým olejom. Potom si vezmite bavlnené rukavice, ktoré zosilní účinky a vy si nezničíte oblečenie a lôžkoviny.

Lak na záver: Dobrý lak je bez acetónu a alkoholu, naopak obsahuje vyživujúci olej. nechty by sa nemali lakovať po kúpeli. Farba potom popraská a čoskoro sa olúpe. Aj svojim nechtom doprajte nejaký deň bez laku pre regeneráciu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára