utorok 9. augusta 2011

Francúzska manikúra


Francúzska manikúra je snom veľa žien. Nechty s týmto typom lakovania vypadajú pestovane, zdravo a krásne. Aj keď je nenápadné, nedá sa prehliadnuť. Robiť si francúzsku manikúru sama doma je trošku zložitejšie, ale s našim návodom nie nemožné.

Úplne prvým krokom k dokonalej manikúre je dôkladná očista nechtov a odlakovanie starého laku. Nechty tiež musíme odmastiť a osušiť. Na nechtovú kožtičku nanesieme špeciálny olejček a necháme pôsobiť podľa návodu. Keď bude kožtička mäkšia, špeciálnym drievkom ju pritiahneme späť k lôžku. Potom ešte nechty preleštíme leštičkou , aby sme odstránili prípadné nerovnosti a nečistoty.

Ďalším krokom je úprava tvaru nechtov. Pri francúzskej manikúre by mali byť do hranata, ale tvar samozrejme záleží na vkuse každej z nás. Takže nechty opilníkujeme do požadovaného tvaru a na upravené a očistené nechty nanesieme spevňovač , vďaka ktorému sa nebudú lámať. Použiť môžete niektorý z prehľadných výživných lakov, napríklad proti lámavosti, s prídavkom vápniku a vitamínov, ktoré im dodajú výživu.

V sade pre francúzsku manikúru by nemali chýbať špeciálne šablóny. Prilepíme ich pod biele okraje nechtov a tým sa uľahčí nanášanie bieleho laku , ktorý svojím tvarom kopíruje biele okraje. Po ich nalepení vykreslíme bielym lakom jedným ťahom zľava doprava koncové okraje nechtov. S použitím šablón je oveľa jednoduchšie naniesť lak rovnomerne a rovnako.

Keď biely lak poriadne zaschne, šablóny strhneme a môžeme sa pustiť do ďalšieho lakovania. Zvoliť si môžete ružový lak, smotanový alebo niektorý iný podobný odtieň. Vybranou farbou pretrieme nechty vrátane bielych okrajov, necháme zaschnúť a potom ešte naniesť vrstvičku bezfarebného laku. Ten dodá životnosť našej manikúre.

Pekné nechty nerobí len dokonalá manikúra, ale aj zdravá a vyvážená strava. Ak vás trápia lámavé a štiepavé nechty, bezpodmienečne potrebujú vitamíny A a B a dostatok železa a zinku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára