streda 31. augusta 2011

6x o tom ako vás cigarety oberajú o krásu.



Už teraz uvažujete, kedy si dáte ďalšiu cigaretku? Mali by ste si to radšej rozmyslieť. Nie, nejdeme na vás apelovať zdravotnými rizikami, ktoré so sebou fajčenie nesie. Veď tie už dávno veľmi dobre poznáte. Radšej vám ukážeme, čo všetko robia cigarety s vaším krásnym ženským telom a samy povedzte, či vám to vôbec nie je ľúto.

Zostarnutá tvár

Možno si v dvadsiatich veselo poťahujete z cigaretky a žiadne veľké zmeny na sebe nevidíte, ale počkajte zopár rokov. Cigaretový dym, ktorý je zmesou až štyroch tisíc chemických látok, vám pomaly, ale isto oslabuje elasticitu pleti, vysušuje ju, a tak sa pripravte na rýchlejšie starnutie pokožky. Zväčšený výskyt vrások očakávajte na celej tvári, ale hlavne v okolí očí a pier.

Pleť bez života

Svoje spraví nikotín aj s farbou vašej pleti. Dlhodobým fajčením stráca svoju prirodzenú žiarivosť, naberie tlmenú či sivšiu farbu a postupne aj zhrubne. Za všetko pritom môžete „ďakovať" iba sama sebe, pretože pleti pravidelne ordinujete dávky oxidu uhoľnatého.

Kruhy pod očami

Tmavé kruhy pod očami nie sú ničím vábnym a dôvodov, prečo sa objavia, môže byť hneď niekoľko. Na popredných miestach sa objavuje aj nezdravý životný štýl, ku ktorému sa radia aj cigarety a navyše, nikotín dokáže potláčať pocit únavy, čo znamená jediné. Menej spánku, väčšie kruhy.

Zuby bez belosti

A poďme ďalej, po zasiahnutej tvári sú na rade zuby. Ak pravidelne holdujete fajčeniu, na prirodzenú belosť svojich zubov zabudnite. Cigaretový dym im nasadí žltý povlak, zahalí ich do nepríjemne tiahnuceho dychu, a tak vám nezostáva iné, ako sa s tým zmieriť, alebo si našetriť na drahé bielenie zubov.

Nažltnuté prsty

Určite dobre viete, že držanie cigarety, zanecháva tiež svoje následky. Starší fajčiari vám môžu ukázať svoje prsty a nepochybujte, že okamžite zistíte, v ktorej ruke cigaretu držia. Nažltnuté prsty a zašednuté nechty sú nepekným znamením, ktoré po sebe cigarety nechávajú.

Menej vlasov

S vplyvom fajčenia na pokožku sa spájajú aj problémy s vlasmi. Po čase totiž môžete spozorovať ich nadmerné vypadávanie a nie je vylúčené, že dôvodom budú cigarety. Pokožka totiž nie je dostatočne prekrvená a nemyslite si, že všetko zlo zostáva iba na tvári. Trpia aj ostatné časti tela a pokožka na hlave nie je výnimkou.

Strie a prasklinky

Nielen pokožka na hlave, ale aj na celom tele. Vedci skutočne dokázali, že cigarety ovplyvňujú stav kože aj na iných miestach, ako len na tvári, a tak sa pripravte aj na možné pribúdanie strií a praskliniek kože.
Vieme, že sme vám teraz nepovedali nič pekné, lenže tak to jednoducho je. Cigarety sa nazývajú jedom a naše telo je dôkazom, že ním aj naozaj sú. Ak sa teda nechystáte hneď teraz skoncovať s týmto zlozvykom, zvýšte aspoň svoju starostlivosť o telo. Čistite ho, pílingujte a krémujte naozaj dôkladne, pretože ak chcete aspoň z časti vyvážiť negatívny vplyv cigariet, bežná starostlivosť vám na to stačiť nebude...

wanda.atlas.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára