piatok 12. augusta 2011

„Biblia krásnych nechtov“




Každá žena kladie dôraz na upravené nechty, no nie každá si uvedomuje, že starať sa o nechty a pokožku neznamená len pravidelne navštevovať manikérku. Známa kozmetička Paula  Begoun preto napísala knihu zvanú „Bibia krásy“, v ktorej popisuje každodennú starostlivosť o nechty. Tu je od nej zopár rád:

Nepoužívajte bežné, lacné krémy na ruky. Poraďte sa so svojou manikérkou o stave vašich nechtov, a zistite, aké výživné oleje a krémy sú pre vaše nechty a ruky najvhodnejšie.

Používajte špeciálne oleje na nechty, čím zabránite popraskaniu a odlupovaniu zrohovatelých častí pokožky pri nechte.

Počas domácich prác, ako je upratovanie, umývanie riadu, či čistenie, používajte gumené rukavice.

Buďte opatrné pri kancelárskych prácach. Obálky otvárajte výlučne nožíkom na otváranie obálok, pri písaní na počítači klepte po klávesnici bruškami prstov, nie končekmi, podobne narábajte aj pri manipulácii s dokumentmi.

Nepoužívajte nechty ako nástroj na otváranie čohokoľvek.

Krém na ruky používajte vždy po umytí rúk alebo po manipulácii s papierom

Čistite pravidelne všetky nástroje, ktoré používate pri manikúre a úprave nechtov. Často sa tam totiž držia rôzne baktérie a mikróby, ktoré môžu spôsobiť poškodenie nechtu, infekciu alebo zápal nechtového lôžka.

Pri zverení sa do rúk špecialistovi na manikúru sa vždy presvedčte, že všetky nástroje na manikúru sú sterilizované.

Nepoužívajte produkty na starostlivosť nechtov, obsahujúce formaldehyd alebo toluén. Predstavujú riziko ako pre nechty, tak i pre telo a celkové zdravie.

Nechtom neprospieva ani dlhé máčanie sa vo vode. Nechty a pokožka sa tak oslabujú, rýchlo sa tak poškodia nechty a štruktúra pokožky.

Používajte šetrný odlakovač. Aplikujte len minimálne množstvo a vyhnite sa kontaktu s pokožkou.

Pri lakovaní nechtov použite najprv bezfarebný podkladový lak, až potom naneste šetrný farebný lak na nechty. Predídete tak zafarbeniu a poškodeniu nechtov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára