nedeľa 14. augusta 2011

Nechty potrebujú leštiť, ruky zase masírovať 3. diel




V predošlých článkoch sme si prakticky prebrali starostlivosť o ruky a nechty a uviedli aj niektoré typy, ako je ošetriť. V poslednom sa zoznámime s cviky na ruky a tiež naučíme sa odstraňovať zdrsnené miesta.

Cviky na ruky

Že ste o nich ešte nikdy nič nepočuli? To je celkom škoda. Pri nich sa totiž naučíte nielen koordinovať pohyby, ale zároveň počúvať svoje telo. Tieto cviky môžu dokonca slúžiť aj ako relax či odpočinok po dlhom myslenia. Navyše ruky tak zostanú mrštné a obratné, pretože cvičenie je posilní.

1. Palcami najprv na jednu, potom na druhú stranu niekoľkokrát opíšte koliesko.
2. Zopnite ruky ako k modlitbe a prsty potom roztiahnite čo možno najďalej od seba. Niekoľkokrát zopakujte.
3. Položte na seba špičky prstov oboch rúk a pomaly, kolísavým pohybom k sebe niekoľkokrát pritisne dlane.
4. Zatnite ruky v päsť a potom ruky opäť roztvorte - obe ruky cvičí súčasne, aspoň pol minúty.
5. Zahrajte si vo vzduchu na klavír.
6. Na záver ruky dôkladne pretrepte.

Okrem cvikov pridám ešte pár posledných rád.

Tabletová kúra

Raz za rok si urobte tabletovú kúru. Špecializované predajne a alebo tiež kozmetičky ponúkajú tablety, ktoré majú posilňujúce účinky na kožu. Obsahujú okrem iného kyselinu kremičitú, vápnik, železo a vitamíny, napríklad vitamín skupiny B biotín, ktorý posilňuje nechty. Je obsiahnutý aj v mlieku, pečeni a sóje, ďalej v žĺtku či v kvasniciach.

Zažltnuté a zdrsnené miesta

Na zažltnutá a zdrsnené miesta pomáha práškový cukor zmiešaný s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Hmotou si namažte ruky a niekoľko minút je trite jednu o druhú. Potom ich opláchnite teplou vodou. Nakoniec ruky dôkladne nakrémujte.

Ako na mozole? - Odstránite je odrením navlhčenou pemzou. Vyžaduje to ale veľkú trpezlivosť.

Gumové rukavice

Po tejto očistnej kúre by sa mali stať vaším nerozlučným kamarátom. Pri akejkoľvek hrubší práci v domácnosti aj na záhrade sa nimi chráňte. Než sa je ale navlečiete, ruky si dobre nakrémujte.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára