streda 10. augusta 2011

Akryl, plast alebo gél... čo si vyberiete pre svoje nechty?




Upravené a elegantné nechty sú triumfom krásy, takže ich nesmieme v žiadnom prípade zanedbávať. 

Keď sa s niekým zoznamujeme, podávame ruky, gestikulujeme a vôbec – vždy keď chtiac či nechtiac vystavujeme  svoje ruky na obdiv, nemôžeme si dovoliť nemať upravenú manikúru.

Ale... každá z nás tiež upratuje, varí, umýva... veľa času strávime aj prácou napríklad na klávesnici, alebo prosto nemáme predpoklady na pevné nechty, ktoré sa tak lámu a odolávajú všetkým našim snahám ošetriť ich.

Ak aj vás teda trápia neposlušné nechty, nezúfajte! Vo svete manikúry existujú falošné nechty, ktoré vašim rukám vedia dodať prirodzený glanc. Stačí si len medzi nimi vybrať.

Existujú tri všeobecne známe druhy falošných nechtov: akrylové, gélové a plastové; každé so svojimi výhodami a nevýhodami, avšak s jednou nespochybniteľnou spoločnou vlastnosťou, ktorá nám všetkým dovoľuje mať kedykoľvek a akokoľvek dlhé a tvarované nechty, a to bez ohľadu na genetický materiál každej z nás.

Akrylové nechty sú veľmi pevné a dajú sa ľahko modelovať do akéhokoľvek tvaru, ktorý zákazníčka požaduje. Na maľbu alebo na poškodené nechty sa hodia 3D nechty. Na prirodzený necht sa aplikuje špeciálna podložka, potom sa pridá akryl a z neho sa vytvaruje predĺženie pôvodného nechta. Dĺžka a tvar sa prispôsobuje prianiu zákazníčky. Takéto nechty vydržia až 3 mesiace, ale vyžadujú si ošetrenie u manikérky raz za 2 týždne. Sušia sa prirodzene a odstraňujú sa roztavením. Nevýhoda spočíva v nepríjemnom zápachu, ktorý sprevádza celú aplikáciu.

Gélové nechty majú vo svojom zložení zubný porcelán vo forme gélu. V polovici prirodzeného nechta sa aplikuje tzv. „typ“, ktorý sa upraví pilníkom, pokiaľ nesplynie s normálnym nechtom. Naň sa potom nanesie vrstva gélu, ktorá sa suší UV žiarením, čo môže spôsobiť pocit popálenia na úrovni nechtov. Nemá však nepríjemný zápach, o ktorom som sa zmienila v súvislosti s akrylom. Sú menej pevné (hlavne pokiaľ pracujete s klávesnicou) a odstraňujú sa pilníkovaním.

Plastové nechty sú najznámejšie, ale z dlhodobého hľadiska aj najnákladnejšie, pretože nevydržia dlhšie ako týždeň. Jednoducho sa aplikujú na prirodzený necht, avšak na rozdiel od ostatných dvoch vyššie uvedených druhov, bohužiaľ, tiež ľahko spoznáte, že sú falošné.

Či už si vyberiete ktorýkoľvek variant, vždy musíte počítať s odporúčaním nasledovných pravidelných návštev u manikérky, ktorá vám ošetrí ako prirodzenú, tak i umelú manikúru, aby ste sa vyhli stenčeniu a odfarbeniu tej prvej a zachovali si celistvosť a krásny vzhľad tej druhej.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára