pondelok 15. augusta 2011

Móda: Ako byť stále šik



Chceme byť krásne, neodolateľné a pritom ísť s módou. Lenže obnova šatníku štyrikrát do roka dá poriadne zabrať, a to nielen vašej peňaženke.

Vyzerať módne a štýlovo ale môžete aj za málo peňazí a ešte k tomu efektívne eliminovať "nemámconasebe syndróm". Nutné je však chytré naplánovanie obnovy vášho šatníka.

Než vyrazíte na nákupy, dôkladne svoj šatník preskúmajte

Zistite čo máte, čo vám chýba a čo s čím môžete kombinovať. Vyhnete sa tak bezcílnému túlania po obchodoch a nákupom vecí, ktoré sa vám vlastne k ničom nehodí, alebo tých, ktoré už máte (ako napríklad štvrté čierne nohavice)

Večná klasika

Skvele padnúce džínsy a čierny rolák či svetrík (prípadne doplnené o pekný opasok), to je klasika, na ktorú sa môžete spoľahnúť a vôbec nemusí byť drahá.

Secondhand - milovaný i zatracovaný

Niektoré ženy sa im oblúkom vyhýbajú, iné na nich ale nedajú dopustiť. Pravdou je, že v dobrom sekáči môžete s trochou snahy nájsť neopakovateľné poklady za bagateľ. Rady v nich nakupujú aj svetové topmodelky, nie je to nič, za by sme sa mali hanbiť! Pretože ak nejaký ten vzácny šik kúsok objavíte, môžete si byť takmer istá, že je široko ďaleko jediný svojho druhu.

Nebojte sa luxusných butikov

Druhou stranou mince sú značkové butiky, ktoré nemajú vo zvyku ponúkať sezónne zľavy rovnako okato ako rozšírené módne reťazce. Takže sa nebojte je navštíviť a pýtať sa po zľavách (ktoré môžu dosahovať závratných výšin!). Nenechajte sa odradiť prípadným otráveným pohľadom predavačky. Môže sa vám podariť ukoristiť luxusné kabelku alebo topánky za bezkonkurenčnú cenu.

Biela blúzka

Ak vám chýba, rýchlo to napravte. Nikdy nevyjde z módy, vyzerá sviežo, omladí vás. K džínsom do práce alebo na prechádzku, k nohaviciam či do kostýmu na rokovania alebo pokojne do divadla a šortkám na pláž. Majte rozhodne viac než jednu, je na ňu spoľahnutie aj keď naozaj nemáte nič iné na seba.

To pravé

Je to, čo vám sadne ako uliate, cítite sa v tom dobre a pristane vám to bez výhrad. Zvyčajne je to kúsok, ktorý vám na prví pohľad padol do oka. Ak sa musíte donekonečna prezerať v zrkadle a dlho uvažovať, či vám to vlastne pristane, alebo či vôbec máte k čomu by ste to nosila, radšej to pošty z hlavy a hľadajte ďalej. Boli by to zbytočne vyhodené peniaze. Nie všetko, čo vyzerá na ramienku alebo figuríne pekne, vám musí pristane, nech už je to akokoľvek práve "in".

Doplnky

Náhrdelníky, opasky, šatky, šály, kravaty - to sú zázračné módne prísady, ktoré dokážu oživiť inak nevýrazný model a dodať vám šmrnc. Dajú sa kúpiť aj za babku, ale urobia vám veľkú službu. Ak myslíte, že si neviete správne vybrať, nebojte sa nechať si v obchode poradiť.

Údržba

Sledujte visačky o údržbe oblečenie už pri kúpe a vyhýbajte sa tomu, čo by ste musela nosiť do čistiarne. Takáto paráda sa vám veľa predraží.

Investícia, ktorá sa vyplatí

Na topánkach a kabátu ale nešetrite. Je lepšie mať jedny a naozaj kvalitné topánky, ako dvoje lacné. Kabát a topánky vás istým spôsobom reprezentujú, dbajte teda na ne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára