streda 10. augusta 2011

Špenát na pekné nechty



Hľadáte tú správnu zeleninu a ovocie, ktorá vám prečistí organizmus? Trápia vás kožné alergie, žalúdočné bolesti? Nepoznáte tie správne suroviny a v ktorom jedle je najviac potrebných vitamínov pre vás? Uľahčíme vám cestu k zdraviu a ku kráse. Stačí sledovať našu abecedu výživy.

Š - špenát

Špenát patrí k listovej zelenine, ktorá je známa vysokým obsahom vitamínov a minerálov. Okrem železa obsahuje aj kalcium, magnézium, zinok a selén. Vitamín E, ktorý je v špenáte bohato zastúpený, pomáha organizmus chrániť pred karcinogénnymi ochoreniami, chráni cievy, pečeň a dokonca bojuje aj proti únave. Významnú úlohu v špenátových listoch zohráva aj vitamín C.

Ten zvyšuje imunitu, spomaľuje starnutie, chráni bunky pred voľnými radikálmi a má nezanedbateľnú funkciu pri stavbe kostí a svalovej hmoty. Špenát tiež pozitívne vplýva na znižovanie cholesterolu, ak vás teda trápi vysoký cholesterol, určite špenát zaraďte medzi svoje top potraviny.

Iste vás poteší aj fakt, že špenát je plný antioxidantov, preto si ho doprajte nielen v domácom obľúbenom prívarku, ale aj vo forme šalátu či zdravej polievky. Okrem pevnejšieho zdravia získate konzumovaním špenátu aj krajšie nechty, silnejšie vlasy a vďaka zinku aj zdravú pleť, špenát totiž priaznivo vplýva na elasticitu pokožky a účinne bojuje proti štiepeniu nechtov.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára