piatok 12. augusta 2011

Prehnaná starostlivosť nechtom škodí


Najrôznejších pilníkov a leštítek je na trhu skutočne mnoho a rozhodne nemusíte vyťahovať z peňaženky tisícky. "Najväčší záujem je o štvorhranné leštičky alebo leštiace bloky, ktoré stoja okolo sto päťdesiatich korún," hovorí predavačka z drogérie na pražskom Strossmayerova námestí.

 Každá strana leštiaceho bloku je inak farebná a inak hrubá. Najprv hrubou stranou preleštíme nechtové nerovnosti a odstránite odumreté bunky. Potom postupne používate jemnejšie strany, až docielite skutočného lesku. Necht vyzerá, ako by bol nalakovaný bezfarebným lakom na nechty. "Tieto leštičky rýchlo upraví lesk nechtov a prepožičia im viditeľný prirodzený lesk a perfektné pestovaný vzhľad bez chemikálií. Používajú sa väčšinou k domácim účely. Ideálne na nechty sú bloky jemné až stredne jemné, "dopĺňa manikérka Hana Chobotská, Centrum trvalého zdravie Cordeus.

Lenže prehnaná starostlivosť o nechty niekedy škodí. "Minulý týždeň k nám prišla na manikúru úplne zúfalá pani. Vraj už nevie, čo by mala so svojimi nechtami urobiť, "rozprávala mi manikérka Petra Lorencová zo salónu v Prahe 1. Nešťastnicu sa lámali nechty viac, než kedykoľvek predtým. "Mala je ako z papiera. Tenké a mäkké. "Manikérka sa jej spýtala, ako sa o svoje nechty stará, aké používa prípravky, krémy na ruky a podobne. Zákazníčka vraj vyskúšala na svoje zúbožené nechty snáď všetky možné krémy. Žiadny nepomáha. O nechty vraj ale stará denne - piluje, leští ... "A to bol práve ten kamen úrazu. Pani si zakúpila leštidlo na nechty a používa ho každý deň. Leštidla však nie sú na každodenné používanie! "

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára