nedeľa 14. augusta 2011

Nechty potrebujeme leštiť, ruky zase masírovať 1. diel




Ak máte zamestnanie, kde je podanie ruky na dennom poriadku, potom nie je divu, že potrebujete vedieť čo najviac informácií, ako ruky a nechty udržiavať krásne. Predsa len sa vám môže stať nehoda a na objednanie ku kozmetičke či pedikurce vám nemusí zostať čas. Nebojte, s našimi radami si hravo poradíte.

Odstraňovanie kožtičiek

Vmasíruje do nechtového lôžka odstraňovač nechtovej kože a nechajte ho pár minút pôsobiť. Kožičku potom tyčinkou na stláčaný nechtovej kože opatrne zatlačte. Ak sa vám kožtička zatrhne a vznikne zádera, odstrihnite ju klieštikmi. Navykajte si kožičku po každom umytí rúk zatlačiť uterákom. Je to účinná prevencia.
Pozor, kožtičku okolo nechtov nikdy neodstraňujte. Slúži ako prirodzená ochrana nechtového lôžka pred baktériami a nečistotami.

Posilnenie nechtov

Aby nechty zosilneli, vmasírujte do nechtového lôžka nechtový olej. Obzvlášť vhodný je olej z citrónovej kôry. Aj potieranie citrónovou šťavou nechty posilňuje. V odborných predajniach dostanete špeciálne oleje na tvrdé, mäkké alebo lámavé nechty.

Lakovanie nechtov

Na necht najprv naneste podkladový lak, ktorý zabráni tomu, aby vlastný farebný lak necht zafarbil. Až podklad uschne, naneste 1 - 2 vrstvy farebného laku. O dlhšiu trvanlivosť tohto laku sa postará vrchný lak.

Leštenie nechtov

Ak si nechcete nechty lakovať, je dobre ich vyleštiť. Vmasírujte do nechtu leštiace prášok a potom po ňom prechádzajte leštiacim kefkou alebo leštiacim vankúšikom tak dlho, až sa začne lesknúť. Leštenie povzbudzuje prekrvenie nechtového lôžka a vedie tak k posilneniu nechtov. Nakoniec môžete pod špičkou nechta opatrne prejsť bielou ceruzkou na nechty. Tým odstránite nečistoty alebo odumretú kožu.

Starostlivosť o ruky začíname masážou

Po ošetrení nechtov si namasírujte ruky špeciálnym krémom na ruky alebo telovým krémom. Palcom a ukazovákom ľavej ruky premasírujte krúživým pohybom vedeným od špičky ku koreňu jeden po druhom prsty pravej ruky. Každý prst takto prejdite trikrát. Potom každý prst premasírujte ľahkým ťahom od koreňa prsta ku špičke. Na záver každý prst 2-3x rozmasíruje opäť pohybom vedeným od špičky ku koreňu. Rovnakým spôsobom premasíruje palcom a ukazovákom pravej ruky prsty ľavej ruky.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára