štvrtok 11. augusta 2011

Spoločenské šaty


Každá z nás chce na nastávajúcej spoločenskej udalosti vyzerať čo najlepšie, preto si takáto udalosť vyžaduje špeciálnu prípravu.

 Základnú úlohu tu zohrávajú správne zvolené spoločenské šaty. Podľa šiat volíme vhodný účes, topánky, kabelku a taktiež ďalšie doplnky. Podľa spoločenskej udalosti si vyberáme spoločenské šaty na denné nosenie a spoločenské šaty na večerné nosenie. Aktuálne módne trendy ponúkajú spoločenské šaty rôznych strihov, dĺžky a taktiež materiálov.

Modely denných spoločenských šiat majú skôr kratšiu dĺžku ako večerné spoločenské šaty. Nosia sa na denné slávnostné príležitosti. Pri večerných spoločenských šatách sú trendy voľnejšie strihy, krátke šaty s rolákom, či dlhé večerné šaty s hlbokým dekoltom alebo odhaleným chrbtom. In sú taktiež kokteilové šaty v rôznych farbách.

Tak ako sú spoločenské šaty šité v rôznych dĺžkach, strihoch a štýloch, tak aj pri ich výrobe sa používajú rôzne materiály. Veľmi obľúbenými materiálmi pre spoločenské šaty sú satén, organza, šifón alebo tyl.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára