pondelok 1. augusta 2011

Gélové nechty - dokonalá ozdoba



Pekne upravené dlhé nechty patria k snom nejednej ženy. Nie každá však disponuje s potrebne tvrdými a odolnými nechtami od prírody. Ak aj vy patríte do tejto skupiny, možno ste sa už zamýšľali nad vyskúšaním gélových nechtov.

Plusy

Gélové nechty sú skvelou ozdobou na stužkovú, svadbu alebo promócie. Nemusíte trpezlivo čakať a modliť sa, aby vám nechty dorástli ešte skôr ako sa jeden z nich zlomí. Oproti umelým nechtom vydržia omnoho dlhšie a môžete si vybrať z množstva farieb a tvarov. Najfrekventovanejším je štýlom je elegantná francúzska manikúra.

To, ako dlho vám gélové nechty vydržia závisí nielen od profesionálnej práce, ale i od vašich vlastných nechtov. Ak máte malé nechtové lôžka alebo vám nechty rastú veľmi rýchlo, môže sa stať, že k manikérke budete musieť chodiť o niečo častejšie. Kvalitne urobené nechty by vám nemali odpadávať pri bežných domácich prácach. Ak sa vám to stáva, skúste vymeniť manikérku.

Mínusy

Gélové nechty treba dopĺňať - odrastené „geláče“ veru nie sú práve estetickým zážitkom. Samozrejme, nič nie je zadarmo, ani dlhé nechty - môžete za ne dať 500 korún, ale aj 1000. Najmä v Bratislave je ich cena oproti menším mestám často takmer dvojnásobná. Dopĺňanie stojí zväčša okolo polovice ceny nových nechtov.

A čo vaše pravé nechtíky?

Ak sa po určitom čase rozhodnete, že gélových nechtov stačilo, môžete byť prekvapená – príjemne i nepríjemne. Ak sa vám o nechty starala odborníčka, môžu byť vaše prírodné nechty dokonca pevnejšie ako pred tým: „Roky som si dávala robiť gélové nechty. Asi pred dvomi mesiacmi som prestala, a som veľmi príjemne prekvapená. Moje pravé nechty akoby stvrdli a dnes ich mám také dlhé, ako ešte nikdy pred tým,“ hovorí Zuzana.

Stáva sa však i to, že vaše nechty budú naopak vysušené, extrémne lámavé a štiepivé. V tomto prípade je vhodné im pomôcť vhodnou výživou – tak zvonku, ako aj zvnútra. Krémy, ochranné laky na nechty a zdravá strava by vám mali situáciu vyriešiť.

Ak sa vám vaše gélové mačacie pazúriky naozaj zapáčia, môžete si aj vy sama urobiť kurz modeláže gélových nechtov. Ich ceny sú rôzne, pripravte si však minimálne 5 000 korún. Niektoré kurzy sú podstatne drahšie, po ich ukončení vám však nechajú všetok potrebný materiál vrátane finančne najnáročnejšej UV lampy.

Niektoré šikovné a zručné kočky si však poradia aj bez kurzu a nechty sa naučia dorábať „odkukávaním“ od manikérky. Investícia do UV lampy a ostatných potrieb sa vám vráti už po niekoľkých vašich vlastnoručných dorábkach.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára