utorok 2. augusta 2011

Viete správne používať štetce?




Najdôležitejšou pracovnou pomôckou nechtových dizajnérov sú štetce. Preto je veľmi dôležité aby ste k danej technike modelácie používali správny štetec .Odborníci v obore vedia, že dokonalú prácu odvediete len s profesionálnymi pracovnými pomôckami. 

K acrylu...

Poznáme dva druhy štetcov a to s umelých štetín a prírodných.. Štetce vyrobené z prírodných štetín majú saciu schopnosť a schopnosť zadržiavať tekutinu /liqid/ .Preto sú štetce na acryl vyrábané výlučne z prírodným štetín. Načo musíme dať pozor pri štetcoch na acryl je, že špic štetca musí držať spolu v jednom bode. Menšie štetce na acryl môžete použiť na zdobenie farebným acrylovým práškom napr. na malé kvietky.

Ku gélu... 

Ak pracujete s gélom, tak je vhodné používať štetce s umelých štetín. V tomto prípade si vyberáme štetec podľa šírky a tvrdosti. Vo všeobecnosti platí, že na modeláciu používame široké a tvrdšie štetce a na zdobenie tenšie a mäkšie štetce.

Na zdobenie... 

Zdobiace štetce môžu byť tenké, tenšie, veľmi tenké. Rozlišujeme ich aj podľa očíslovania. Používajú sa na maľovanie tenučkých čiar lakom alebo acrylovými farbami a zdobiace štetce z umelých štetín sú vhodné na zdobenie farebnými gélmi. Pri kúpe štetcov dbajte na to aby štetiny držali spolu a nevyčnievala ani jedna, aby vám zbytočne neznepríjemňovala prácu pri zdobení. Ak môžete, od delte si štetce používané na gél a na acrylové farby. Aj pri dôkladnom vyčistení štetca ktorý sa používal na gél , zostávajú v štetinách drobné čiastočky gélu ktoré zabraňujú dokonalé nanesenie acrylovej farby.

Na farebné prechody... 

Vejárovitý štetec je v tomto prípade tá najlepšia voľba. Môžete ho použiť pri lakoch na nechty, acrylových farbách ale aj pri farebných géloch . Naneste na necht lak na nechty, acrylovú farbu alebo farebný gél, namočte štetec do ďalšieho odtieňa a vytvorte krásny farebný prechod.

Na oblúčik... 

Načo je asi dobrý šikmý štetec? Táto malá, praktická pomôcka so šikmo strihanými štetinami nám pomôže vytvoriť dokonalý oblúčik /úsmev/ pri francúzskych špičkách. Okrem toho je vhodný aj na zdobenie , napr. na vytvorenie kvetiniek.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára