utorok 2. augusta 2011

Umelé nechty sú OUT



Starostlivo upravené nechtíky, ktoré hýria farbami a s dokonale namaľovanými ornamentmi pripomínajú takmer umelecké dielo. Od solventnej pani podnikateľky po pokladníčku v supermarkete, umelé nechty sú už dnes vlastníctvom všetkých, ktoré ich neprirodzenému čaru beznádejne podľahli. Milé dámy, máme pre vás ale zlú správu – umelé nechty sú OUT!

Kreativita bez hraníc

Na mieste, kde má človek nechty, nájdeme u niektorých žien doslova všeličo. Kombináciu všakovakých farieb, abstraktné umenie, gýčové obrázky, trblietky, či iné ťažko definovateľné dekoračné záležitosti. A aj keď sa nie všetky vyznávačky umelých nechtov dali na cestu pestrofarebnosti, ich vystúpené hrbolčeky svojim tvarom pripomínajú vo väčšine prípadov lopaty. Neprirodzenosť tohto fenoménu teda nezaprie ani jedna z nich.

Napriek tomu je tvarovanie a úprava umelých nechtov pomerne rozbehnutým biznisom, pretože mnohé si radšej odoprú večeru, ako keby vynechali návštevu svojej nechtovej dizajnérky. Stoja veľa financií, času, energie, ale niektoré ženy svoje „umeliny“ jednoducho bezhranične zbožňujú.


Preč s mačacími pazúrmi

Nenájdete ich u Madonny, nahovoriť by sa na ne nedala ani Julia Roberts, či Alicia Keys a dokonca ani mnohé iné hviezdy, ktoré inak proti umelým zákrokom na svojom zovňajšku vôbec nič nemajú. Zrejme vedia, čo robia, pretože okrem nápadne neprirodzenému vzhľadu, môžu byť takéto nechty i zdravotne nebezpečnou záležitosťou.

Hromadia sa pod nimi nečistoty i baktérie a po čase môže takýto proces vyvrcholiť až do rôznych mykóznych reakcií. Okrem toho prirodzený necht nemôže dýchať, čím samozrejme trpí a keď sa po čase rozhodnete predsa len prejsť na naturálny vzhľad, jeho tvar i stav už môžu byť značne zdegenerované. Svoje proti hovorí aj mužské pokolenie, pretože väčšina u žien radšej uprednostní krátke prirodzené nechty pred umelými dlhokánskymi pazúrmi.

Aj vaše môžu byť krásne

Súčasný trend dáva do popredia ženskú prirodzenosť a výnimkou nie sú ani nechty. Ak sa konečne aj vy rozhodnete zbaviť vyumelkovanej atrapy, doprajte svojim nechtom chvíľu oddych a poriadne ich rozmaznávajte. Pravidelné natieranie slnečnicovým, či ricínovým olejom ich rýchlo posilní a v kombinácii s kozmetickými prípravkami určenými na spevnenie a regeneráciu ich môžete dať pri troške námahy pomerne rýchlo do parády.

Aby zdravé i naďalej zostali, vyhýbajte sa styku s agresívnymi čistiacimi prostriedkami a rôznymi chemikáliami. Vždy sa radšej chráňte rukavicami, lepšie na tom budú nielen vaše nechty, ale i pokožka rúk. Zabudnite na nožnice a pokiaľ možno, ich dĺžku a tvar upravujte vždy pilníkom. Nehobľujte bezhlavo z jednej strany na druhú, ale pilníkujte iba jedným smerom, vyhnete sa štiepeniu. Po každom ošetrení naneste aspoň vyživujúci priesvitný lak, uchránite nechty pred poškodením vonkajšími vplyvmi.

Zvodná prirodzenosť

Pokiaľ vás príroda neobdarila pevnými nechtami, nezúfajte, že nikdy nedosiahnete svoju vysnívanú dĺžku. Aj krátke nechty môžu byť rovnako sexi. Stačí ich správne ošetriť a nalakovať. V prvom rade ich všetky od palca až po malíček udržujte v približne rovnakej dĺžke. Špicatý tvar sa už dávno nenosí, preto ich pilníkujte do prirodzenej oblej, prípadne hranatej línie.

Aby následkom farebných lakov nezožltli, používajte aj lak podkladový, obyčajne je zároveň vyživujúci. Až po ňom nanášajte vrstvu vo farebnej verzii. V súčasnosti letia prakticky všetky farby od nenápadnej telovej až po výstrednú oranžovú, takže paleta výberu je ozaj bohatá. Tmavé a výrazné farby už dávno nie sú výsadou výlučne dlhých nechtov, preto smelo lakujte. Nezabúdajte však, že najhorším prehreškom, ktorý voči svojim nechtom môžete urobiť, je olúpaný lak a ich celkový zanedbaný vzhľad.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára