štvrtok 4. augusta 2011

Krakelovací lak na nechty


Praskajúce laky na nechty, alebo krakelovacie (z anglického slova crackle – praskanie) sú najhorúcejšou novinkou v oblasti nechtového dizajnu. Ak chcete byť kráľovnou párty, stredobodom pozornosti, alebo máte len chuť na niečo nové, je na čase ich využiť. Ich veľkou výhodou je, že kvôli perfektnej manikúre nemusíte navštíviť profesionálny salón, pretože ju zvládnete aj samé doma na perfektnej úrovni.

V dnešnej dobe už sú pomerne dobre dostupné. Od tých lacnejších (napríklad Essence) až po tie drahšie (O.P.I.). Na manikúru budete potrebovať okrem praskajúceho (krakelovacieho) laku ešte jeden podkladový. Môžete ich kúpiť buď samostatne, alebo ako sadu. Tieto dva laky by mali mať kontrastné farby, aby bol praskajúci efekt dobre viditeľný. Napríklad ružová – čierna, biela - modrá, zelená – zlatá a podobne, pričom ktorý lak bude podkladový, a ktorý praskajúci je len na vašom vkuse a rozhodnutí. Môžete dať svetlejšiu farbu ako podklad a tmavšiu na povrch, ale vyzerať to bude dobre aj naopak.

Ako postupovať?

Po bežnej úprave nechtu a pokožky okolo neho, odmastite povrch nechtu, čím dosiahnete dlhšiu trvácnosť laku a naneste podkladový lak v dostatočnej vrstve na nechty. Počkajte, pokým nebude lak úplne suchý. Následne naneste po celej dĺžke nechtu jednu tenkú vrstvu praskajúceho laku. Platí, že čím bude tá vrstva tenšia, tým budú prasklinky tenšie a naopak, čím bude vrstva hrubšia, tým budú širšie. Nemajte obavy, keď bude jeho farba spočiatku jednoliata, popraskaný efekt sa objaví až počas schnutia. Na záver pretrite celé vaše dielo vrstvou priesvitného laku, aby sa „prasklinky“ tak rýchlo nedlúpili.

Tip

Do vzniknutých medzierok môžete tiež votrieť glitrový prach a následne nechty prelakovať top coat lakom, čím sa zmení a zvýrazní celý popraskaný efekt.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára