štvrtok 4. augusta 2011

Japonská manikúra


Je prirodzené, že každá žena sníva o krásnych a zdravých nechtoch. Bohužiaľ však 80 % z nás, nie je so stavom svojich nechtov spokojných. Na vine nebýva ani tak nedostatočná starostlivosť ako predovšetkým stres, nesprávne zloženie stravy, nedostatok vitamínov alebo aj používanie agresívnych čistiacich prostriedkov, ktoré nechtom veľmi škodia. Riešením môže byť okrem zlepšenia životosprávy aj japonská manikúra (P-shine).

Pod týmto exoticky znejúcim názvom sa skrýva druh ozdravujúceho ošetrenia nechtov, ktorý využívajú vysoko postavené dámy v Japonsku už niekoľko storočí. Japonská manikúra je určená najmä pre oslabené, lámajúce sa a štiepajúce sa nechty. Taktiež je vhodná pre tých, čo majú záujem o upravený, čistý a jemný vzhľad nechtov vhodný ako pre ženy, tak aj pre mužov. Rovnako sa môže využiť pre regeneráciu po odstránení umelých, gélových, či acrylových nechtov.

Ako postupovať pri japonskej manikúre

Na začiatku je potrebné použiť zmäkčovač nechtovej kožičky, a potom sa zatlačí, alebo odstráni prebytočná a suchá koža okolo nechtov. Nechty sa upravia na požadovanú dĺžku a na vyhladenie sa použije jemný pilník, čím sa odstránia aj prípadné nerovnosti. Následne sa jelenicovou leštičkou do nechtu votrie špeciálna pasta obsahujúca zlúčeniny kremíka, ktoré sú spojené lipidovou zložkou. Potom sa aplikuje prášok, ktorý obsahuje parafíny, pravý včelí vosk a vitamíny A, H, E, a provitamín B5. Takouto kombináciou sa docieli výrazný a dlhotrvajúci lesk. Nechty sú chránené pred mechanickým a chemickým poškodzovaním. Takto upravené nechty je možné lakovať a odlakovať až po dvoch dňoch bez toho, že by sa japonská manikúra odstránila.
Čas takéhoto ošetrenia v salóne je približne 30 až 60 minút a zaplatíte zaň minimálne 10 €. Tiež je možné zakúpiť si domácu sadu a urobiť si japonskú manikúru vlastnoručne v pohodlí domova.

Po úprave japonskou manikúrou zostanú nechty lesklé, zdravé, upravené, pevné a pružné po dobu niekoľkých týždňov. Táto doba závisí to od toho, ako rýchlo vám rastú nechty. Japonskej manikúre by sa mali vyhnúť majitelia tenkých a mäkkých nechtov, ktorým by mohla uškodiť. Je to však potrebné konzultovať s odborníkom.

Tip 

Pre domáce ošetrenie nechtov japonskou manikúrou (P-shine), je vhodné zakúpiť si špeciálnu sadu, v ktorej sú jemné pilníky, jelenicová leštička, pasta a púder.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára