streda 3. augusta 2011

Ako sa starať o nechty




Predstavte si situáciu, kedy sa zoznamujete s veľmi dobre oblečenú pani, slečnou či dámou, jej vlasy aj make-up sú bez chyby, ale vo chvíli, keď vám podáva ruku, udrie vás do očí jej nechty. Neupravené, ohryzené, s čiastočne odloupaným lakom alebo v najhoršom prípade vidíte pod jej pazúry špinu. Potom už je jedno, či má kabelku od popredného svetového návrhára za niekoľko desiatok tisíc. Celkový dojem bude už len mizerný.

Tiež si myslíte, že nechty sú korunou vašich rúk? A že pravá dáma sa pozná práve podľa pestovaných pazúrikov? Prinášame vám pár tipov, ako je skrášliť a ako sa o ne celkovo starať. Behom pár minút a za pár korún dokážete s nechtami vykúzliť zázraky!

Doplnky pre zdravé nechty

Vitamíny - ich nedostatok má za následok lámavosť, štiepenie, mdlé a tenké nechty. Odporúčame jesť ryby, obilné klíčky, pečeň, vajcia alebo napríklad slnečnicové semienka.

Vápnik - lámavosti nechtov sa vyvarujete vďaka konzumácii zeleniny, sezamových semien alebo mliečnych výrobkov.

Železo - človeka, ktorého spotreba železa je nízka, spoznáte ľahko. Má bledé, krehké, hrboľaté nechty. Jedzte preto brokolicu, špenát, oriešky, ovsené vločky alebo pečeň.

Hryzenie nechtov

Máte problém s týmto zlozvykom už od detstva a zbaviť sa ho je pre vás nadľudskými úlohou? Nalepte si umelé nechty! Čoskoro zistíte, že chuťovo vás rozhodne neuspokojí. Alebo si vyskúšajte v drogérii zakúpiť špeciálne roztok, ktorým nechty potrite, jeho chuť je viac než odporná.

Ako sa o nechty starať v zime?

V poslednom ročnom období si naše nechty zaslúži špeciálnu starostlivosť. Rozmaznávajte je, vráti vám to! Naše ruky bývajú často hrubé, suché a boľavé. Po každom umytí na ne naneste zvláčňujúci krém. Chráňte svoje ruky slušivými rukavicami. Nemučte je vystavovaním ostrému ničivému vetra. Stavte na masáž, zdravá farba rúk aj nechtov sa čoskoro vráti.

Ošetrenie v okolí nechtov

Zastrkávejte ju vždy iba gumovým kopýtka alebo tyčinkou, ktorej koniec je obalený vatou. K jej zmäkčenie skvele poslúži špeciálne krémy, ale aj detský či mandľový olej.

Umelé nechty

Nie ste spokojné s vlastnými nechtami? Alebo len chcete vyskúšať niečo extravagantnejšieho na večierok, ples alebo rande? Stavte na umelé pazúriky! Ak sú veľmi starostlivo nasadené, väčšina ľudí je nerozpozná od skutočných. Možno vás tiež prekvapí, ako vaše vlastné pazúriky po odstránení tých umelých vyrástli, je pravdepodobné, že vás aj prejde chuť na nové a zamilujete sa do vašich vlastných.

Tipy a rady na záver ...


  • každý deň masírujte a hydratujte kožu v okolí nechtu
  • skracujte nechty najlepšie po kúpeli, keď sú mäkšie
  • kožičku nikdy nestrihajte! Iba zastrkávejte smerom k lôžku!
  • nechty striháme na rukách do oblúčika
  • minimálne raz za týždeň si nájdite čas na skrátenie nechtov
  • používajte odlakovač bez acetónu, je šetrnejšie
  • pri vykonávaní domácich prác si vždy nasaďte rukavice
  • nezabudnite na ne ani na záhradke


Trápia vás škvrny staroby alebo tie od fajčenia? Ľahká pomoc! Namáčajte ruky raz za týždeň do roztoku oleja a citrónovej šťavy. Dbajte na pravidelnú manikúru a hydratáciu, po pár týždňoch spoznáte, že sa vám investovaná trpezlivosť vyplatila!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára