piatok 5. augusta 2011

Trpíte lámaním nechtov? Máme pre vás riešenie


Často sa odkazuje na pleseň. Na nechtoch pleseň zanecháva zelené, zeleno-čierne, alebo nažltlé škvrny. Táto baktéria prežije vo vlhkých a teplých oblastiach. Ak prostredie nie je umelo vytvorené, potom sa vlhkosť dostane medzi vrstvy nechtov, a tým vzniká riziko infekcie.

ČIERNA ALEBO červená farba: To môže byť spojené s ochorením pečene, a dokonca aj traumatickým poranením. Lieči sa to po úplnom zotavení z úrazu.

Zlozvyk hryzenie nechtov: Musíte upustiť od tohto zlozvyku. Zvlášť farbené nechty chutia hrozne. Môžete ísť na dobrú manikúru, ktorá bude zabraňovať ich okousávání.

KREHKÉ ALEBO SUCHÉ NECHTY: Nechajte si urobiť peeling nechtov na okrajoch. Ak máte rozbité a vrstevnaté nechty, sú to prvé príznaky. Obsah chemikálií v čistiacich prostriedkoch, časté ponorenie prstov do vody alebo nedostatok zinku a esenciálnych mastných kyselín sú dôvody, ktoré spôsobujú:

Odpadávanie KOŽA v okolí nechtov, svrbenie, pľuzgiere a bolesti sú častými príznakmi mykózy. Plesňové infekcie sa vyskytujú vďaka kvasinkám a nosenie nekvalitné obuvi.

Krútenie NECHTOV: Pľúcne a srdcové ochorenia spôsobujú nedostatok kyslíka v krvi. Vďaka tomu sa nechty krúti, krabatí a nie sú rovné a ploché.

Bledé farby: Vďaka nedostatku železa a zlému krvnému obehu je farba nechtov svetlejšia ako sprievodné kože. Rada: Jedzte viac celozrnných výrobkov a zelenú listovú zeleninu.

Mŕtvej kože: Vďaka častému pôsobeniu vody a nedostatku vitamínu B a C v strave vzniká mŕtva koža okolo nechta. Rada: Používajte hydratačný krém a konzumujte potraviny bohaté na vitamín B, ako je hnedá ryža a zelenej listovej zeleniny. Potraviny bohaté na vitamín C sú citrusové potraviny a papriky.

Bradavice: Kožné výrastky spôsobené papilomavírusom vírusom. Bradavice rastú okolo nechtov a pod nechty.

Zarastené necht: Je spôsobený zakrivením rohov nechtov do kože na strane prsta.

BIELE ŠKVRNY: Vznikajú vďaka nedostatku zinku v tele, alebo z dôvodu nadmernej konzumácie cukrov. Rada: Jedzte viac celozrnných výrobkov, morských plodov, orechov a mäsa, pretože sú bohaté na zinok a zníži príjem sacharidov.

ŽLTÉ ŠKVRNY: Sú spôsobené nadmerným užívaním laku na nechty a fajčením. Žlté škvrny sú tiež spojené s cukrovkou a ochorením pečene. Tomu sa dá zabrániť tým, že budete používať iba bezfarebný lak na nechty a prestanete fajčiť.

Ryhy na nechty: Tie sa môžu objaviť vodorovne alebo zvisle a sú spôsobené stresom, zlou životosprávou a nedostatkom železa v krvi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára