štvrtok 28. júla 2011

Ženské omyly pri balení na dovolenku


Ruku na srdce dámy, nie je náhodou balenie na dovolenku jednou z najzložitejších záležitostí leta? „Čo ak mi bude niečo chýbať? Pre istotu zbalím tričko navyše... a ešte aj šortky!" Podobné myšlienky nás vedia dohnať k tomu, že kufor sa zrazu nedá zavrieť a partner s praktickou cestovnou taškou v ruke iba nechápavo krúti hlavou.

Podozrenia mužov potvrdené

Bohužiaľ, proti nám ženám hrá aj nedávny britský prieskum. Vo všeobecnosti potvrdil, že balíme dvojnásobne viac vecí, ako potrebujeme a vymenovanie konkrétnych položiek môže nejdeného muža (a určite aj ženu) pohoršiť. Britské ženy totiž priznali, že na dvojtýždňové leháro pri vode do kufra napracú 18 topov, 12 šortiek alebo sukní, 6 bikín a 8 párov obuvi. V celkovom meradle však zo všetkej svojej výbavy využijú iba polovicu a ostatok je vlastne iba záťažou navyše.

Aby sme skompletizovali fakty, ktoré prieskum priniesol, prezraďme aj čas, za ktorý si žena svoj kufor pobalí. V priemere toto číslo vyšlo na niečo vyše štyroch hodín, čo vysvetľuje, prečo väčšina žien balenie neznáša. Niektoré extrémistky sa priznali, že naplnenie vlastnej batožiny im zaberie až 12 hodín, čo sa už ale môže zdať ako správanie trochu prehnané.

Nie všetky sme rovnaké

Aby sme upokojili mužov, ktorým sa zo spomenutých čísel prevrátili oči, je pravdou, že nie všetky ženy sú rovnaké. V prvom rade, Britky sú známe akousi špecifickou módnou posadnutosťou a v druhom rade, mnoho žien sa pobalí s rýchlo a prakticky. Samozrejme, od mužského kufra sa bude ten náš líšiť vždy, nech už sme praktické akokoľvek, ale šestoro bikín je podľa nás naozaj trošku priveľa.

Na druhej strane, veľmi by nás zaujímalo, ako by dopadol podobný prieskum v slovenských končinách. Keď sme si u nás v redakcii začali z hlavy rátať kúsky oblečenia, ktoré na dovolenke jednoducho MUSÍME mať, v prvých momentoch z toho žiadne prakticky znejúce číslo nevychádzalo. A čo vy, dámy? Je vaše balenie naozaj praktické alebo sa skôr stotožňujete s priemernou britskou ženou z výskumu?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára