utorok 5. júla 2011

5 dôvodov, prečo máte kruhy pod očami


Vačky, kruhy, tmavé fľaky... nazvite si to, ako len chcete. Podstatou je, že tento nepekný jav ničí našu snahu vyzerať čo najlepšie. Pôsobíme staršie, unavenejšie či vyčerpane, a pritom vôbec nemusí ísť o dôvod, prečo sa kruhy objavili. Aby ste sa ich teda nadobro zbavili, musíte v prvom rade odhaliť ich príčinu a potom rázne zaveliť do útoku!


Je na vine únava?

Obyčajná únava býva najčastejším dôvodom, prečo sa nám pod očami usalašia tmavé kruhy. Ak teda pociťujete nedostatok spánku a v zrkadle vidíte jasný varovný signál, naordinujte si dostatočný oddych. Nie nadarmo sa vraví, že spánok je tou najpotrebnejšou vecou v kozmetickej taštičke, takže sa toho aj držte.

Je na vine alergia?


S príchodom jari, prípadne rozbehnutím leta sa do popredia dostávajú aj alergie. Reakcie na peľ, kvety či stromy sa odráža na tvárach mnohých ľudí a možno ani vy nie ste výnimkou. Nemusíte hneď kýchať a smrkať, príznakom môžu byť aj tmavé kruhy pod očami. Ak teda spíte dostatočne, no vačkov sa nie a nie zbaviť, skontrolujte, či náhodou nie je na vine alergia.

Sú na vine zlozvyky?

K nežiaducim tmavým kruhom môžu ľahko prispieť aj vaše zlozvyky. Nikotín a rôzne látky obsiahnuté v alkohole sa po dlhodobejšom užívaní postarajú o to, aby sa vaša koža neokysličovala tak ako kedysi. Samozrejme, negatív, o ktoré sa veľké dávky cigariet a alkoholu starajú, je viac, no kruhy pod očami sú jedným z nich.

Je na vine pitný režim?

Proti vačkom môžete zabojovať aj zlepšením pitného režimu. Dostatok vody znamená dostatočne hydratovanú pleť a teda žiadne varovné signály v podobe tmavých fľakov po očami.

Je na vine stravovanie?

Tak ako môže nepríjemný jav signalizovať nedostatok vody, tak môže upozorňovať aj na málo vitamínov v tele. Organizmus si na dostatočne vyváženú stravu potrpí, prípadne dá najavo, ak mu niečo chýba. Proti kruhom pod očami teda skúste nasadiť aj pestrejšiu stravu, ktorá by mala byť bohatá na zeleninu zelenej farby.

Maskovacie manévre

A dovtedy, kým sa vaša tvár zbaví nežiaducich kruhov, nezabúdajte na pomoc v podobe kozmetiky. Existuje dostatok krémov, ktoré pleť vyživia a potláčajú tým efekt tmavých vačkov. Takisto pomôže korektor, ktorý zase funguje ako maskovací manéver. Aby ste sa naň však nemuseli spoliehať deň čo deň, posnažte sa nájsť príčinu vašich kruhov a keď porazíte ju, porazíte aj vačky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára