utorok 5. júla 2011

Módny manuál: Čím „oživiť“ koktailky?


Každá žena by mala mať v skrini aspoň jedny perfektné koktailky. Nadčasové kúsky nemusia pútať odvážnym strihom či zvláštnym vzorom. Naopak, ide o módny kúsok, pri ktorom striedmosť vôbec neprekáža, pretože dáva priestor na zdôraznenie kvality šiat.


Aby ste v koktailkách vyzerali dokonalo, naučte sa ich „predať“. Poradíme, ako to dosiahnuť výberom vhodných doplnkov a celkovým stylingom.

Začnite od seba 

Vzhľadom na to, že koktailky predstavujú vyšší level než len šaty denného nosenia, aj celková úprava zovňajšku musí byť perfektná. Žiaden nedostatok sa neodpúšťa. Uistite sa, že máte dokonalo nalakované nechty, zopnutý účes, aby vyniklli krivky krku a dekoltu, a vôbec, že každý ukázaný kúsok tela vyzerá upravene.

Typickým faux pas, obzvlášť v letných mesiacoch, je nevhodný výber strihu šiat, ktorý odhaľuje farebné prechody od opaľovania. Preto, ak sa rada slníte a na pokožke zreteľne vidieť, kde končí línia bikín, určite sa vyvarujte koktailkám s asymetrickými ramienkami.

Správna trojka

Náhrdelník, náušnice a náramok. To sú doplnky, ktoré ku koktailkám sadnú ako uliate, v opačnom prípade bude outfit pôsobiť fádne a prázdno. Platí tu heslo, čím výraznejšie, tým lepšie. Pokiaľ ide o súpravu, môžete si vybrať šperk subtílnejšieho vzhľad. No ak ste hrdou majiteľkou extravagantného a „oči ťahajúceho“ šperku, pokojne si vystačíte aj s tým jedným. Budete za hviezdu! Odporúčame padavé náušnice, pretože zjemňujú a opticky zľahka zoštíhľujú krk.

Tip: Pozor na lacnú bižutériu! Ukovať ju v kombinácii s koktailkami je ako predvádzať minuloročnú kolekciu vo výklade butiku.

Kabelka: malá,  „listová“... ale aká presne? 

Ideálne je, ak sa vám kabelku podarí zladiť s ostatnými doplnkami a stávkou na istotu sú kabelky s trblietkami či extravagantným zapínaním. Bez ramienka, len do ruky. Ak si neviete vybrať, v našej fotogalérii nájdete skvelé tipy.

Topánky

Pokiaľ nemáte 180 centimetrov, jednoznačne je vhodnejšie vybrať lodičky alebo sandálky na vyššom podpätku. Vyvarujte sa topánkam s masívnou platformou, ktoré opticky rozširujú nohu. Ako iste viete, niekdajšie pravidlo o rovnorodom looku kabelky a topánok je dnes už dávno prežité, nebojte sa preto investovať aj do extravagantného páru obuvi.

V takom prípade však zvoľte jednofarebnú kabelku (alebo naopak, k menej nápadným topánkam vyberte výraznú kabelku). Ak máte nôžky, ktoré sa nehanbíte ukázať, vyšperkujte ich obuvou so štrasovým vsadením alebo trblietavým efektom.

Čoho sa vyvarovať? 

Čiernych gumičiek do vlasov (ak máte polodlhé, až dlhé vlasy upravené do gumičky, ku koktailkám sa žiada vybrať niečo nápaditejšie ako obyčajnú čiernu).

Farebné pančucháče – ku koktailkám sú vhodné jedine pančucháče telovej farby, a ak máte topánky s otvorenou špičkou, vynechajte aj tie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára