piatok 22. júla 2011

Voda a krása - zdravá a krásna pleť vďaka vode


Nečudo, že mnohé kúpeľné zariadenia prechádzajú na používanie filtrovanej vody. Tvrdia totiž, že bežná voda z vodovodného kohútika obsahuje baktérie a minerály, ktoré zanášajú póry. Časom zostane celá pleť matná a zanesená, nečistá.

Experti hovoria, že čím je voda čistejšia, tým má lepšiu schopnosť čistiť. Čírejšia voda znamená i čistejšiu pleť. Filtre pomáhajú zbaviť vodu prímesí ako sú chlór a ťažké kovy. Čistejšia a mäkšia voda rovná sa nielen čistejšia, ale aj jemnejšia pleť. Ťažká, tvrdá voda dráždi pokožku, hlavne citlivejšia pleť po umytí zvykne sčervenať. Voda čistená filtrami s reverznou osmózou má menšie molekuly bez prímesí, tie ľahšie prenikajú cez pleť a hydratujú ju.

Nuž, ísť do kúpeľov je určite krásny nápad, ako stráviť popoludnie, ale nie vždy to je schopná stráviť aj naša peňaženka, však? Ak si ale zaobstaráte filtračný systém, umytie vašej pleti vo vašom vlastnom umývadle bude mať rovnaký rozžiarujúci efekt, akoby ste navštívili kúpele.

Kritici tvrdia, že ťažké kovy nie sú vraj pre pleť nebezpečné. Nuž ale, rozžiarená pleť v porovnaní s matnou neklame. Takže koniec hľadania – aj vo vašom domove môže celkom jednoducho vytrysknúť prameň mladosti, na to netreba žiadne čary z rozprávky.

Trend pridávať filtrovanú vodu do výrobkov starostlivosti o pleť hovorí za všetko. Dokonca známa značka Evian predáva čistú vodu v spreji – je určená hlavne pre matnú a unavenú pleť ľudí sediacich celé dni v kanceláriách so suchým klimatizovaným vzduchom alebo pre športovcov sužovaných vrtochmi počasia. Výrobca tvrdí, že táto voda má nielen osviežujúce, ale aj omladzujúce účinky.

Takže, od majiteľov kúpeľov až po výrobcov kozmetiky a producentov vody vo fľašiach – všetci pritakajú filtrovanej vode pri udržiavaní krásy a mladosti. A nesmieme zabúdať na to podstatné – hydratovaná pleť – nielen zvonka, hlavne zvnútra – znamená viac žiarivosti a menej vrások.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára