streda 6. júla 2011

Skvelé dymové líčenie na sobotnú párty

Zabudnite na jednoduchý mejkap, ktorý vás sprevádzal počas celého týždňa. Je tu sobota a s ňou aj príležitosť spraviť niečo výnimočné. Ak sa teda chystáte na akciu, párty či diskotéku, pohrajte sa s líčením trochu viac. Aj bez pomoci profesionála si dokážete vyčarovať sexi líčenie, ktorému budú dominovať tajomne zadymené oči.


Smoky eyes sú IN

Veru tak, aj túto sezónu je dymové líčenie veľmi aktuálne a keď sa obzrieme za minulými rokmi, inak to vlastne ani nebolo. Odkedy sa zadymené oči objavili na scéne, nestratili zo svojej popularity vôbec nič. Prečo to tak je? Lebo sa na počkanie stanete výraznou, zvodnou, trochu tajomnou, a to všetko iba vďaka vašim očiam. Ani vy sa preto nebojte tohto výrazného líčenia. Na večer je ako stvorené a skúsiť ho môžete už dnes.

Pripravte sa

Pre vyčarovanie dymového líčenia nepotrebujete nič, s čím by ste sa už nemaľovali. Všetko už zrejme vo svojej kozmetickej taštičke máte, takže si len nachystajte potrebnú výbavu:
* tekutý mejkap
* púder
* čierna kajalová ceruzka
* očné tiene
* riasenka
* aplikátory
* vatové tyčinky

Podklad

Začnite mejkapom, ktorý si v tenkej vrstve nanesiete na očné viečka. Jemne ich prekryte púdrom, a práve ste vytvorili podklad pre vaše očné tiene. Nebudú sa vám hromadiť v nepekných čiarkach a na očiach vydržia dlhšie.

Tiene

Pripravené tiene by mali byť v troch harmonických odtieňoch - bledý, tmavší, najtmavší. Najčastejšou farbou dymového líčenia je čierna, no pokojne vyskúšajte aj fialovú, zelenú či hnedú. Aplikátorom (prípadne prstami, ak je to pre vás pohodlnejšie) naneste na oči najtmavší tieň a rozotierajte ho od vonkajšej strany smerom dovnútra. Dosiahnete tým prirodzené zjemnenie farby pri vnútornom kútiku oka, kde by už tieň mal ísť dostratena. Tento tmavý očný tieň naneste aj na spodné viečko a postupujte rovnako ako pri prvom kroku. Aplikátorom prechádzajte zvonku smerom dovnútra.

Do ruky zoberte najsvetlejší tieň a naneste ho do vnútorného kútika oka a tesne pod obočie. Pohľad tým zjemníte a takisto opticky pootvoríte oko. Ak je prechod medzi svetlým a tmavým tieňom príliš nápadný, jednoducho ho zamaskujte stredne sýtou farbou. Aplikátorom ju nanesiete do stredu horného aj dolného viečka a ostré črty vytvorené tieňmi zmäkčíte.

Ceruzka

Pre zvýraznenie očných línii použite aj ceruzku. Orámujte ňou horné viečko a smerom von linku trochu rozšírte. Ak si ceruzkou vytvoríte jemnú linku aj na spodnom viečku, váš pohľad bude ešte „dramatickejší".

Riasenka

Pred nanesením dvoch vrstiev sýto čiernej riasenky svoje mihalnice vytočte klieštikmi. Opäť tým oko zväčšíte a farebný nános na mihalniciach bude výraznejší. Nezabudnite ani na peknú úpravu obočia a váš dymový pohľad je hotový.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára