sobota 2. júla 2011

Očné linky v skvelej forme (a po celú noc)


Ak patrí očná linka k vašej pravidelnej mejkapovej výbave, už ste istotne prišli na to, že to s ňou nie je také jednoduché. Nanesenie je, samozrejme, vec jedna, no tou druhou je linku na oku udržať. Rada totiž bledne a rozmazáva sa, čo môže znamenať, že prácne vytvorený efekt na oku vám dlho nevydrží.



Niekto vám poradí linku celkom vynechať, no chceli by ste sa jej vzdať? Oko s ňou získava akoby nový rozmer a pôsobí sexi a zvodne. Radšej teda skúste jeden z týchto trikov a uvidíte, že mať dokonalú linku na oku po celú noc nie je úplne nemožné.

Začnite od základov

Na linku myslite už pred začiatkom líčenia sa. Ak chcete, aby vám naozaj vydržala čo najdlhšie, držte čo najďalej od očí všetky „zvlhčovače" pleti. Tie aplikujte iba tam, kam patria a na očné viečka si radšej zabezpečte špeciálny krém. V drogériách môžete objaviť malé zázraky, ktoré patria vyslovene na očné partie a dokážu ich pokryť akoby ochrannou vrstvou. Tá absorbuje nanesený mejkap i farby, ktoré potom na oku vydržia dlhšie. Po aplikácii nechajte tento krém dôkladne uschnúť a až potom pokračujte mejkapom, tieňmi a linkou.


Ceruzka či tekutá linka? 

Oboje!Nech už používate ktorúkoľvek, každá z liniek má svoje mínusy. Ceruzky rýchlo vyblednú, tekuté linky sa zase rozmazávajú. Skvelým trikom je preto použiť obe naraz. Základ linky načrtnite ceruzkou, ktorou dôkladne skopírujete líniu oka a následne nanesiete druhú tekutú vrstvu. Týmto trikom si zaistíte sýtu farbu linky, ktorá bude držať na lepšom podklade. Ak chcete mať linku aj na spodnom viečku, tu sa odporúča iba ceruzka.

Aplikujte správne

Aj keď ste možno zvyknutá inak, no odborníci odporúčajú kresliť linku smerom zvonka dovnútra. Lepšie sa tým nanáša farba, čo môže mať vplyv aj na výdrž samotnej linky. Takisto by ste sa mali snažiť držať čo najbližšie pri korienkoch mihalníc. Práve tie totiž chránia farbu na vašich očiach a pomáhajú dlhodobejšiemu efektu.


Fixácia na záver

Aby linka nebola chránená iba zospodu, ale i zhora, treba ju na záver jemne poprášiť. Buď na tento účel využite transparentný púder, ktorý zachová efekt oka s výraznou linkou alebo zoberiete do ruky farebný očný tieň. Ten nanášajte pomocou aplikátora a jemnou vrstvou pretrite viečko aj linku.

Ak si teda pri líčení dáte trochu načas a o linku sa dôkladne „postaráte", vydrží vám oveľa dlhšie. Fixácia zhora i zospodu vám možno teraz znie zbytočne, no uvidíte, že s nimi budete vyzerať skvelo podstatne dlhšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára