streda 6. júla 2011

Módny tip: 10x iná v klasickej bielej blúzke

Je zopár módnych kúskov, ktoré si stále držia svoj jemne konzervatívny, elegantný či oficiálny ráz. Jednoznačne medzi ne patrí biela blúzka, ktorú si mnohé ženy obliekajú do práce deň čo deň. 

Blúzka je súčasťou pracovného dress codu v rôznych odvetviach a zároveň je tou najčastejšou voľbou na pracovné pohovory, univerzitné skúšky či formálne stretnutia. V žiadnom ohľade však toto „oficiálne" zaradenie neznamená, že biela blúzka nemôže byť trendy kúskom vo vašom šatníku. Veru môže a s našimi radami aj bude!

Nasaďte ženskosť

Mnohé ženy stále nevedia prísť na chuť bielej blúzke ako bežnej súčasti outfitu pre jej akoby „stuhnutý" či možno aj trochu mužský nádych. Aby ste sa však v košeľovom kúsku cítili príjemne žensky, stačí zopár jednoduchých trikov.

 V prvom rade na blúzke nezapínajte všetky gombíky a zhora z nich nechajte rozopnuté dva alebo aj tri. Zjemníte tým konzervatívnosť tohto strihu a takisto vytvoríte peknú líniu od vašej tváre smerom dole. Mnohým blúzkam už sami výrobcovia vytvárajú pekné ženské výstrihy, no púšťajú sa aj do iných „nežných" doplnkov. Ideálnym osviežením oficiálnej blúzky sú aj ženské detaily v podobe mašličiek, volánov či zdvihnutých rukávov.

Samozrejmou výhodou, ktorú ženám ponúka sama móda, sú doplnky. Blúzku môžete každý deň oživiť iným kúskom bižutérie - od náhrdelníkov, retiazok, perál až po brošne, náušnice a prstene. Každý nápadnejší doplnok sa postará o odlišný look nielen vášho vrchného dielu, ale celého outfitu. Nezabúdajte ani na opasok, ktorým možno efektne opásať bielu blúzku väčších rozmerov.

Kombinujte s nápadom

Ak ste k častému noseniu blúzky jemne tlačená prácou, po čase sa v tomto oblečení môžete cítiť stále rovnaká. Na mieste je preto zopár tipov z „kombinatoriky", ktoré iste oceníte aj v prípade, že si blúzku obliekate aj mimo práce. Je dobre známe, že najlepšími priateľmi slušivej blúzky sú nohavice či sukňa, no čo tak šortky? Nie je problém zohnať ich v dĺžkach, ktoré sú v práci prijateľné a ktoré sú vyrobené z elegantných materiálov. Šortky môžu vyzerať spolu s blúzkou naozaj skvelo a ak sa potrebujete presvedčiť na vlastné oči, určite postačí jeden pohľad do galérie pod článkom.

Veľmi šikovným trikom, ako byť v obľúbenej blúzke trochu iná, je doplniť ju o ďalšiu a hlavne farebnejšiu vrchnú vrstvu. Skúste napríklad jemný svetrík s výstrihom do V, prípadne niečo podobné len na gombíky. V zapnutej i rozopnutej forme budete trochu iná, no stále príjemne elegantná. Uvoľnenejšiu podobu získate zase vestičkou, ktorú môžete skúsiť napríklad aj v odvážnejšom koženom prevedení. Vďaka veste môžete zvýrazniť aj svoje krivky, ktoré zase dokonalo obopne pletený kúsok.

Ležérna elegancia

Obľúbenou fintou žien, ktoré na chuť bielej blúzky prišli už dávno, je spojenie s nesmrteľnou džínsovinou. K blúzke sa skvelo hodia nohavice, sukne, šortky i vesty z tohto stále moderného materiálu a späť do módy sa tlačia aj krátke džínsové bundičky. Aj keď váš pracovný dress code takéto eleganto-ležérne spojenie dovoliť nemusí, nikto vám nezakáže nosiť ho vo svojom voľnom čase. Či už teda vyrážate na kávu, do obchodov alebo na párty, v kombinácii džínsov a bielej blúzky môžete za každých okolností vyzerať skvelo!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára