štvrtok 7. júla 2011

Najčudnejšie vône zo sveta parfumov

Čuch je jedným z najsilnejších zmyslov a výrobcovia parfumov to dobre vedia. Vytvárajú nové a nové spojenia, miešajú kvetiny, ovocia i koreniny. Ak však chcete byť zapamätateľnou o niečo viac, núkajú sa aj netradičnejšie spojenia. Na trhu objavíte také vône, ktoré možno na ľudské telo ani nepatria, no ako sa vraví - fantázii sa medze nekladú.


„Voniaš ako jedlo, drahá..."

vôňa jedla je jednou z najlákavejších a iste sa aj vám vedia vďaka nej vynoriť spomienky napríklad na rané detstvo. Takáto zapamätateľná môžete byť pre ľudí aj vy a celkom na to postačí parfum a lá fast food. Prišiel s ním Burger King, ktorý asi pred tromi rokmi uviedol na trh vôňu Flame. Evokuje ich najpredávanejší sendvič, ktorý výrazne razí mäsom. Kto vie, možno by ste na to zopár mužov nalákali.

Trochu delikátnejšia však budete, ak na seba nastriekate syrový parfum. Špecializuje sa naň firma z Británie a vďaka Eau de Stilton môžete k sebe prilákať práve milovníkov tohto mliečneho výrobku.

Sladká ako koláčik

Do kuchyne sa vybrala aj spoločnosť Demeter, ktorá na zvláštnych parfumoch postavila svoj biznis. K ich najpredávanejším vôňam patria tie zo sekcie „priamo z babičkinej kuchyne" a vyberať naozaj máte z čoho. Objavíte vôňu cukrového koláčika, čokoládového cookiesu i škoricového hniezda. Ak hľadáte niečo ešte sladšie, núka sa marshmallow, cukrová vata alebo karamelové cukríkov.

Happy hour priamo na tele

Ak navštevujete bary, asi dobre poznáte tzv. happy hour. Touto hodinkou, kedy sú v baroch lacnejšie drinky, sa inšpirovali aj v Demeteri a svetlo svet uzreli viaceré vône inšpirované práve drinkami. Alkohol v krvi teda zvyšovať nemusíte a aj tak z vás „ťahať" gin s tonikom, mojito, martini či cosmopolitan.

Ako v prírode

Výpočet zvláštnych parfumov však ešte nekončí. Ak milujete prírodu, pokojne jej môžete vzdať hold aj na svojom tele. Dnes už je totiž možné voňať ako sneh, dážď, morský vzduch alebo aj hlina. Ak miesto kvetín a ovocia uprednostňujete niečo viac zeleninové, v ponuke je napríklad aj taká vôňa rajčiny.

Kontroverzná vôňa

No a na záver ešte jedna vôňa, ktorú možno označiť za kontroverznú. Spoločnosť Vivaeros dostala do fľašky vôňu ženskej vagíny a vraj stačí jedna kvapka na vonkajšiu stranu dlane, aby sa vôňa naplno rozvinula. Produkt nazvaný Vulva má robiť ženy viac atraktívnymi, no my by sme si veru na takúto atraktivitu netrúfli. Vy áno?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára